Hei! Olen ollut todella kiireinen, enkä ole siis ehtinyt pelata simssiä laisinkaan viimeisten kolmen viikon aikana. Tämän osan kuvasin siis jo aikoja sitten, mutta nettiongelmien (ja photobucket-ongelmien) takia en ole voinut julkaista tätä.


Photobucket Neljätoistavuotias Darcey Brennan oli viettämässä heinäkuista päivää puistossa kahden ystävänsä, Gracen ja Alexan kanssa. He keskustelivat Darceyn suhteesta tätä yli kymmenen vuotta vanhempaan, varattuun mieheen.
”Minusta sinun pitäisi lopettaa koko suhde. Tai siis haloo, Leo haluaa sinulta vain seksiä”, Grace sanoi hieman vaivaantuneena.
Darceytä ärsytti tämä neuvo, jota Grace oli viljellyt jo kuukauden. Oli totta, että he eivät käyneet pitkiä keskusteluja, mutta Darcey tunsi, että Leo halusi muutakin. Darcey koki ymmärtävänsä Leoa eri tavalla kuin muut.
 
Photobucket ”Minusta Gracie on oikeassa”, Alexa sanoi kerrankin vakavana.
Aluksi Alexa oli ollut Darceyn puolella, mutta Darcey oli alkanut viettää kaiken aikansa Leon kanssa, ja se ärsytti Alexaa. Hän hengitti syvään puiston kirkasta ilmaa ja jatkoi.
”Leo on ihan liian vanha. Ja sinä et tiedä hänestä yhtään mitään. Ja hänellä on tyttöystävä. Mona on Lilianin ystävä, ja hitto soikoon, hän on hoitanut sinua, kun sinä olit lapsi! Tuo koko suhdekuvio kuulostaa tosi ällöttävältä.”
Muutama vesipisara putosi taivaalta kuin korostamaan Alexan näkökantaa.
 
Photobucket ”Minä en ymmärrä, miksi te molemmat olette niin negatiivisia. Okei, se että Mona on ollut minun lapsenvahtini kuulostaa aika pahalta, mutta Mona ja Leo ovat eroamassa. Eikä Leo ole kertomassa hänelle meidän suhteestamme, joten Mona ei kerro Lilianille eikä ongelmia tule! Minä oikeasti pidän Leosta, ja minä olen varma, että kun hänen ja Monan juttu on selvä, minä ja Leo voimme kunnolla seurustella”, Darcey puolustautui.
”Mona ja Leo ovat olleet eroamassa jo jotain kuukauden”, Grace sanoi siihen, ja hänen sanansa tuntuivat kuin tikarin iskulta.
Photobucket Alkoi tihuttaa, ja ystävykset päättivät lopettaa piknikkinsä siihen. Alexa avasi sateenvarjonsa ja suojasi Darceytä, joka ojenteli ruokia ja astioita Gracelle. Grace sanoi jonkun muka-huvittavan kommentin säästä, mutta Darcey ei kuunnellut. Hän mietti Leoa ja Monaa. Hän oli odottanut Leon ja Monan eroavan melkein heti Darceyn ilmestyttyä mukaan kuvioihin. Mitään ei ollut tapahtunut, eikä Darcey uskaltanut kysyä asiasta Leolta. Häntä pelotti, että Leo jättäisi hänet, jos hän alkaisi liian ärsyttäväksi.
 
Photobucket Darcey pysähtyi hetkeksi pienelle sillalle, joka ylitti pienen lammen. Hänestä mikään ei ollut mukavampaa kuin olla sateella ulkona, mutta samalla suojassa siltä. Jos Alexa ja Gracie eivät olisi olleet hänen mukanaan, hän olisi varmaan jäänyt siihen seisomaan kunnes sade lakkaisi. Hänestä sade tuoksui ihanalta ja näytti kauniilta. Sillan yli rakennetussa katoksessa kuului kevyt, tasainen rummutus. Puiston kahteen osaan erottavan lammen pinta väreili, kun vesipisarat rikkoivat sen pinnan.
 
Photobucket ”Onko jokin hätänä?” Grace sanoi ja keskeytti Darceyn ajatukset.
Darcey ei vastannut, tietäen, että se saisi Gracen ja Alexan huolestumaan vielä enemmän.
”Jos se on jotain, mitä me sanottiin, niin me ollaan pahoillamme”, Grace sanoi käyttäytyen juuri niin kuin Darcey oli olettanut.
Darcey odotti Alexan myöntelevän Gracea, mutta sen sijaan hänen ystävänsä kuiskasi hiljaa:
”Eikös tuo ole Leo?”
 
Photobucket Darcey käänsi katseensa pois veden pinnasta kohti pariskuntaa, johon hän ei ollut aikaisemmin kiinnittänyt mitään huomiota. Jo pienestä vilkaisusta hän tiesi, että kyseessä oli Leo. Hän oli Monan seurassa. Darcey tunsi sydämensä putoavan hänen jalkoihinsa. Hän oli kyllä tiennyt, että Mona ja Leo olivat vielä yhdessä, mutta sen näkeminen oli aivan jotain muuta. Darcey tahtoi pois, mutta toisaalta hän halusi jäädä siihen, olla näkymätön. Katsoa sadetta, muttei kastua.
 
Photobucket Darcey lähti hitaasti kävelemään kohti uloskäyntiä. Hän toivoi koko ajan, että Mona ja Leo päättäisivät lähteä jonnekin muualle. Toive ei toteutunut. Kun he tulivat pariskunnan kohdalle, Mona huomasi hänet välittömästi.
”Darcey!” hän huudahti. ”Ihana nähdä.”
Hän oli lähes kolmekymmentä, mutta näytti paljon nuoremmalta. Ja erittäin rakastuneelta. Darcey tahtoi löydä Monaa, vaikka oli ennen pitänyt tästä niin paljon.
 
Photobucket ”Hei Mona”, Darcey sanoi.
Hän yritti hymyillä, mutta tuntui siltä, että hänen kasvonsa olivat unohtaneet, miten hymyileminen oli. Myös Grace ja Alexa olivat ilmeettömiä. Darcey toivoi, että hänellä olisi ollut oikeus olla väkivaltainen Monaa kohtaan, mutta todellisuudessa hän itse oli se paha tyyppi tässä rakkaustarinassa.
 
Photobucket Mona irrottautui Leon otteesta ja meni halaamaan Darceytä. Leo seisoi heidän takanaan hieman hermostuneen oloisena.
”Sinä olet jatkuvasti Leon seurassa, mutta jostain syystä sinä ja minä emme koskaan kohtaa hänen luonaan”, Mona naurahti halauksen lomasta.
”Niin. Hauska juttu”, Darcey sanoi, mutta hänen äänensä ei ollut yhtään hilpeä.
 
Photobucket ”Mitä sinulle kuuluu?” Mona kysyi, kun he irrottautuivat halauksesta. ”Teillähän alkaa koulu ihan pian. Mille luokalle te menittekään? Yhdeksännelle? Sehän muuten tarkoittaa, että pian sinulla on synttärit.”
Juuri kun Darcey oli luullut, että tilanne ei olisi voinut muuttua pahemmaksi, Mona teki tilanteesta vielä kamalamman. Darcey ei ollut kertonut Leolle oikeaa ikäänsä.
 
Photobucket ”Uh, joo”, Darcey sanoi ja huomasi Leon astuneen vaistomaisesti eteenpäin.
”Sinähän täytät sitten viisitoista. Oletko sinä jo suunnitellut juhlia ystäviesi kanssa?” Mona jatkoi tätimäistä jutustelua.
Leon ilme synkkeni entisestään.
”No öh, ei vielä”, Darcey sanoi. ”Mutta oli kiva nähdä, meidän pitää jo mennä.”
Hänen oli pakko päästä pois mahdollisimman nopeasti.
 
Photobucket Darcey lähti kävelemään ripeästi kohti puiston uloskäyntiä. Hänen ystävänsä seurasivat häntä, eikä kukaan sanonut mitään. Ajatukset sinkoilivat Darceyn päässä. Nyt se olisi ohi. Leo jättäisi hänet. Ei Leo tahtoisi olla hänenkaltaisen pikkutytön kanssa! Sitten Darcey olisi yksinäinen sinkku. Säälittävä, yksinäinen sinkku.
 
Photobucket Alexa ja Grace saattoivat Darceyn kotiin saakka. Hänen ystävänsä olivat huolissaan hänestä ja tahtoivat pitää hänelle seuraa. Darcey puolestaan tahtoi olla yksin.
”Oletko sinä ihan varma, ettet tahdo nähdä illalla?” Grace kysyi, taas.
Darcey sulki silmänsä, sillä oli helpompi hengittää, kun hän ei nähnyt ystäviensä huolestuneita katseita.
”Ei, minä haluan viettää koti-illan”, Darcey vastasi.
 
Photobucket ”Hei!” Leo sanoi ilmestyttyään yhtäkkiä Gracen ja Alexan taakse. ”Darcey, meidän täytyy puhua.”
Gracen kasvoille tuli yhä huolestuneempi ilme. Hän muodosti huulillaan sanat, tahtoiko Darcey Gracen ja Alexan jäävän hänen luokseen. Darcey pudisti hyvin huomaamattomasti päätään.
”Okei, mennään sisälle”, Darcey sanoi hiljaa, yrittäen peittää oman hätäännyksensä.
 
Photobucket ”Onko Lilian kotona?” Leo kysyi mumisten, kun he tulivat sisälle.
”Ei…” Darcey sanoi takaisin, pää painuksissa.
”Hyvä. Sillä minun asiaani ei voi esittää hiljaa. Minä en voi uskoa sitä, miten sinä olet minulle valehdellut”, Leo sanoi, korottamatta kuitenkaan ääntään.
”Ahaa”, Darcey vastasi.
 
Photobucket ”Jos tarkkoja ollaan”, Darcey kuitenkin lisäsi, ”Minä en ole valehdellut sinulle yhtään. Toisin kuin sinä.”
Leo käänsi katseensa kohti takaseinää.
”Minä en ymmärrä mistä sinä puhut”, hän sanoi yksioikoisesti.
 
Photobucket ”Minun ei tarvitse kuunnella tätä”, Darcey sanoi. ”Minä en vain jaksa.”
Se oli totta. Sitä paitsi Darcey oli varma, että jos hän ja Leo puhuisivat kaikkien tunnekuohujen jälkeen, Leo olisi jo rauhoittunut ja he voisivat ehkä yrittää uudelleen. Darcey halusi omaan huoneeseensa. Hän ei edes ymmärtänyt, miksi hän oli antanut Leon tulla juttelemaan kanssaan sisälle. Hänen olisi kannattanut torjua Leo heti aluksi.
 
Photobucket Leo ei kuitenkaan lähtenyt ulos, vaan kuin takiainen hän roikkui Darceyn mukana yläkertaan.
”Minä tahdon puhua, ja sinä saat luvan kuunnella. Sinä käyttäydyt naurettavasti”, Leo sanoi.
Darcey ei kuunnellut, hän jatkoi matkaansa kohti omaa huonettaan. Jollain oudolla kieroutuneella tavalla Darcey oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että Leo seurasi häntä. Ehkä se tarkoitti, että Leo vielä välitti hänestä. Että kaikki ei olisi sittenkään pilalla. Tai sitten Leo oli niin vihainen, ettei hän voinut jättää Darceytä rauhaan ennen kuin hän oli saanut kaiken vihansa ulos.
 
Photobucket ”Kai sinä älyät, että minä voin joutua vankilaan?” Leo sanoi, kun Darcey ei enää voinut paeta häntä.
”No kysyitkö sinä koskaan minun ikääni? Et. Minä oletin, että sinä tiedät”, Darcey valehteli sujuvasti.
Hänen kätensä tärisivät.
”No mistä minä olisin voinut tietää, että sinä olet vasta… neljätoista”, Leo sanoi ja koki selvää inhoa koko ajatusta kohtaan. ”Minä en ole mikään pedofiili.”
”Minä tiedän.”
 
Photobucket ”No sinä ehkä, mutta muu maailma ei! Lilian tappaisi minut. Ja heittäisi minut vankilaan sen jälkeen!” Leo sanoi ja istui Darceyn sängylle.
”Ihan kuin sinä olisit joku puhdas pulmunen. Sinä seurustelet edelleen Monan kanssa. Ihan kunnolla seurustelet, vaikka sinä lupasit erota hänestä”, Darcey sanoi takaisin.
”Tuo on ihan eri asia”, Leo vastasi.
 
Photobucket ”Eikä ole! Sinä loukkasit minua. Ja sinun loukkauksesi on oikeastaan paljon pahempi. Mutta minä olen valmis antamaan sinulle anteeksi”, Darcey sanoi hiukkanen epätoivoa äänessään.
 
Photobucket ”Sinä annat anteeksi minulle?” Leo naurahti. ”Minunhan pitäisi antaa sinulle!”
”Olen samaa mieltä. Sinun pitäisi antaa anteeksi minulle”, Darcey sanoi nopeasti.
Leon hymy ei – Darceyn onneksi – hyytynyt.
”Sinä se olet jotakin muuta”, Leo sanoi hiljaa.
Darcey tiesi tilaisuutensa tulleen.
 
Photobucket Hän meni kontilleen sängylle ja meni aivan Leon lähelle.
”Eikö me voitaisi vain laittaa tätä kaikkea meidän taakse?” hän pyysi. ”Sinä tiedät varsin hyvin, että minä olen paljon ikäistäni kypsempi.”
”Ja tuo on lause, jota kaikki epäkypsät nuoret käyttävät”, Leo sanoi, mutta hän siveli Darceyn punaisia hiuksia lempeästi, jopa rakastavasti.
 
Photobucket He kaatuivat yhdessä sängylle. Leo laittoi kätensä epävarmasti Darceyn lanteille.
”Lilian on varmasti töissä?” hän kysyi liikuttaessaan kättään hitaasti Darceyn paidan alle.
”Varmasti”, Darcey kuiskasi takaisin.
”Tämä on sitten viimeinen kerta”, Leo sanoi.
”Varmasti”, Darcey mumisi, vaikkei ollut lainkaan samaa mieltä.
 
Photobucket Kun se oli ohi, Darcey asettautui makaamaan ääneti Leon päälle, kuuntelemaan tämän sydämen tykytystä. Kaikki oli nyt rauhallista. Darcey oli sitä paitsi varma, että Leo tulisi toisiin aatoksiin ja he voisivat jatkaa tapaamisia. Darcey suunnitteli nukahtamista, kun alakerrassa kuului oven kolahdus.
 
Photobucket ”Huhuu! Onko ketään kotona? Minulla on uutisia!” Lilian huusi eteisestä.
Darceyn pahin ja odottamattomin pelko oli käynyt toteen.
 
Photobucket Darcey pompahti nopeasti pystyyn.
”Mitä hemmettiä sinä teet? Nyt hän kuuli meidät!” Leo sihisi ja nousi myös ylös.
Joku alkoi nousta portaita. Darcey panikoi.
”Voi vitun vittu! Kerää kamasi ja häivy”, Darcey sanoi hätäisesti, vaikka tiesi sen olevan liian myöhäistä.
 
Photobucket ”Darcey, et ikinä us-” Lilian aloitti avatessaan oven, mutta häntä kohdannut näkymä järkytti hänet niin kokonaisvaltaisesti, ettei hän saanut sanaa suustaan.
”Tämä ei ole sitä miltä se näyttää”, Darcey kimitti.
”Ja mitäköhän tämä sitten on? Maalaamista? Viatonta savenvalantaa?” Lilian sanoi vaarallisen hellällä äänellä saatuaan.
”No ei, mutta-” Darcey yritti selittää, mutta Lilian keskeytti hänet.
”Leo, ole hyvä, kerää tavarasi ja katoa. Sinulla ei ole enää mitään asiaa tähän taloon, minun piireihini tai tähän kaupunkiin. Sinä voit sanoa hyvästit taideurallesi”, Lilian sanoi kuulostaen uhkaavalta.
 
Photobucket Leo poistui paikalta sanomatta sanaakaan. Darcey jäi ainoaksi isotätinsä tulilinjalle.
”Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten pettynyt ja vihainen minä olen. Darcey, minä olen saanut tarpeekseni. Sinä olet jo vuosia pelannut minua kuin jotain peliä, enkä minä enää jaksa. Sinä tiedät, että minä rakastan sinua kuin omaa tytärtäni, mutta minusta tuntuu, että tämä on nyt ohi.”
 
Photobucket ”En minä ole pelannut mitään peliä. Olen oikeasti tosi pahoillani. Se vain tapahtui, tämä juttu minun ja Leon välillä. En minä tiennyt, että se loukkaisi sinua”, Darcey sanoi, kerrankin oikeasti pahoillaan, vaikkei hän ollut varma miksi.
”Leo on minun hyvän ystäväni miesystävä. Ja sinä olet neljätoista. Sinä olet vasta lapsi, eikä Leon pitäisi edes ajatella sinua… siinä mielessä. Minä luotin sinuun ja Leoon, että teidän suhteenne olisi pelkästään kaverillinen, jos sitäkään. Te petitte minun luottamukseni”, Lilian sanoi harkituin sanoin.
 
Photobucket ”Ja siksi minusta tuntuu, että sinun on aika palata isäsi luo asumaan”, Lilian sanoi.
Darceyn henki salpautui. Tätä hän ei odottanut. Lilian hylkäisi hänet. Aivan uudenlainen pakokauhu, vielä pahempi kuin äsken, tulvi Darceyn sisälle.
”Etkö sinä voisi vain antaa minulle arestia? Viedä kännykkäni? Laittaa minut tekemään kaikki kotityöt tässä talossa? Ihan mitä vain!” Darcey sanoi itkuisesti.
Hän kuitenkin näki Lilianin ilmeestä, että hän oli harkinnut tätä pidemmän aikaa.
 
Photobucket ”Ole niin kiltti, älä heitä minua ulos. Minä lupaan parantaa tapani. En juo enää, en mene ulos iltaisin”, Darcey pyysi.
Oudot tunteet jostain kaukaa lapsuudesta vyöryivät hänen mieleensä.
”Minä olen tehnyt päätökseni, ja olisi parasta, jos lähtisit jo tänä iltana. Soitan isällesi hetimiten”, Lilian sanoi vakavana. ”Äläkä luule, että tämä olisi helppoa minulle.”
 
Photobucket ”Ai niin”, Lilian sanoi ollessaan lähtemäisillään Darceyn huoneesta, ”Minä tulin vain kertomaan, että kaikki on selvä eläkkeelle jäämisessäni. Lopetan työni vuoden kuluttua. Olisin ehdottanut, että me muutettaisiin yhdessä Pariisiin, mutta… No, siitä ei nyt tule mitään.”
Darcey oli kadottanut kaikki sanat. Lilian käyttäytyi niin epäoikeudenmukaisesti, ettei hän voinut uskoa sitä.
 
Photobucket Iltaan mennessä Lilian oli käynyt vain kerran Darceyn huoneessa, tuomassa pienen matkalaukun. Darcey pakkasi itku kurkussa tavaroitaan, edelleen epäuskoisena. Hän ei uskaltanut poistua huoneestaan. Ehkä tämä oli pelkkä opetus, jonka Lilian antoi hänelle. Niin, Darcey olisi pakannut ja sitten Lilian sanoisikin, että tämän kerran hän saisi anteeksi.
 
Photobucket Ajatus Miltonin luo muuttamisesta tuntui mahdottomalta. Milton asui jossain todella kaukana, kuulemma jossain etelässä. Jos Darcey joutuisi isänsä luo, hän ei enää ikinä pääsisi näkemään Alexaa ja Gracieta. Hyvänen aika, hän joutuisi vaihtamaan koulua! Ysillä! Se olisi ihan kamalaa! Darcey alkoi taas itkeä. Hän oli itkenyt koko iltapäivän. Hänestä tuntui, ettei hän enää jaksanut enää mitään. Sitten hän kuuli huudon alakerrasta.
”Darcey, sinua tultiin hakemaan!”
 
Photobucket Darcey meni alakertaan, eikä ensin huomannut, että Miltonin sijaan häntä odotti aivan joku muu.
”Hei Darcey”, hänen isoäitinsä Beatrice tervehti tyttöä.
Photobucket ”Mummi!” Darcey sanoi hivenen toiveikkaasti.
”Sinä menet asumaan Beatricen luo loppukesäksi, kunnes lähdet isäsi luo aloittamaan koulun”, Lilian sanoi.
”Meillä tulee olemaan hauskaa. Saat äitisi vanhan huoneen”, Beatrice sanoi lempeästi.
”Älä ala lepsuilemaan, Bea. Sinä et tiedä puoliakaan asioista, mitä on tapahtunut”, Lilian sanoi synkästi.
Lilianin äänensävy sai Darceyn vapisemaan hieman.
 
Photobucket Beatrice meni kohteliaasti odottamaan ulkopuolelle, jotta Lilian ja Darcey voisivat jättää hyvästit rauhassa. Lilian yritti halata Darceytä, mutta tyttö ei vastannut siihen. Lilian oli ollut Darceylle kuin äiti, mutta nyt hän heitti Darceyn ulos. Ja vuoden kuluttua Lilian lähtisi maasta, jättäen Darceyn taakseen lopullisesti. Darcey tahtoi heittäytyä isotätinsä syliin ja pyytää tätä muuttamaan mielensä, mutta hän tiesi, että se tuskin auttaisi. Ei, parasta olisi itkeä sitten rauhassa, yön sydämessä.
 
Beatricen koti.
 
Photobucket Photobucket ”Sinä voit asua äitisi vanhassa huoneessa”, Beatrice sanoi Darceylle, joka toivoi mumminsa jättävän hänet yksin. ”Täällä on vielä hänen balettitankonsa… Tiedätkö, että sinä näytät aivan Beckyltä?”
Darcey ei vastannut. Hän tiesi sen verran, että ainoa yhteinen asia hänellä ja äidillään oli punainen tukka. Ja jos hän vastaisi, Beatrice tahtoisi ehkä saada aikaan kunnon keskustelun. Mummi vaikutti yksinäiseltä, eikä Darcey tahtonut olla mikään seuranpitäjä.
 
Photobucket Kuten Darcey oli mielessään rukoillut, Beatrice jätti Darceyn yksin. Hän ei totta puhuen ymmärtänyt, mitä päivän aikana oli tapahtunut. Hän oli ollut kuin kamalan vuoristoradan kyydissä. Ja hän oli pudonnut korkealta. Pääsisikö hän koskaan enää kotiin? Lilianin oli pakko antaa anteeksi! Darcey ei halunnut muuttaa isänsä luo. Tai isänsä ja tätinsä luo, sillä hehän asuivat yhdessä.
 
Photobucket Kolme päivää myöhemmin Alexa ja Grace tulivat käymään Darceyn luo. Lilian ei ollut taipunut ja Beatricekin oli laittanut hänet arestiin. Siksi Darcey oli ollut eristettynä kaikesta. Ja kaikista.
”Darcey! Ihana nähdä! Voi sinua raukkaa”, Alexa sanoi.
”Niinpä. Me ollaan oltu ihan kauhuissamme, kun kuulimme, mitä tapahtui”, Grace sanoi ja hymyili ymmärtäväisesti.
Darcey rakasti ystäviään, mutta kumpikaan heistä ei voinut ymmärtää, mitä hänen elämässään oli tapahtunut. Ja tulisi tapahtumaan.
 
Photobucket Darcey saattoi ystävänsä isoäitinsä olohuoneeseen.
”Oletko sinä kunnossa?” Grace kysyi. ”Ja… onko Leosta kuulunut mitään?”
Darcey taikoi kasvoilleen hymyn.
”Minä olen ihan okei. Tavallaan. Tai siis totta kai minulla on ikävä kotiin ja muuta. Ja mitä Leoon tule… no, minun on parempi ilman häntä”, Darcey valehteli sulavasti.
 
Photobucket Oikeasti Darcey oli yrittänyt ottaa yhteyttä Leoon, salaa Beatricelta. Hän oli soittanut Leolle iltamyöhään, ja suureksi onnekseen hänen puhelunsa meni läpi. Darcey ajatteli ehdottavansa Leolle karkumatkaa. Hänellä oli romanttinen kuva heistä kahdesta, kaukana muista. Hän tiesi, että Lilian oli kertonut Monalle Leon pettämisestä, joten Leo olisi vapaa lähtemään hänen matkaansa. Valitettavasti Leo oli eri mieltä.
 
Photobucket ”Minä en tosiaan ole tulossa mihinkään sinun lähellesi”, Leo sanoi töykeästi. ”Mona ja Lilian ilmoittaisivat minusta poliisille. Itse asiassa olen ihmeissäni, etteivät he vielä ole. Sitä paitsi Lilian on häätänyt minut kaupungista. Ja kaikista maan taidepiireistä. Minun urani on pilalla. Minä en halua kuulla sanaakaan sinusta tai perheestäsi, joten jätä minut rauhaan.”
 
Photobucket ”Entä onko se totta, että sinä joudut asumaan isäsi luo?” Alexa kysyi huolestuneena.
Darcey ei voinut tehdä muuta kuin ihmetellä ystäviensä tietoisuutta asioista. Hän ei ollut saanut olla yhteyksissä kehenkään, ja tämänkin tapaamisen Darcey oli sopinut Beatricen valvovien silmiensä alla.
 
Photobucket ”Itse asiassa ei”, Darcey sanoi. ”Hän ei ota minua luokseen. Sen sijaan hän heittää minut johonkin sisäoppilaitokseen kauas pohjoiseen.”
”Mitä?” Alexa huudahti.
”Joo, totta se on. Minut tungetaan johonkin snobimaiseen sisäoppilaitokseen, jossa on vain ja ainoastaan tyttöjä. Mummi jopa sanoi, että olen onnekas päästessäni sinne. Ihan naurettavaa”, Darcey sanoi ruma ilme kasvoillaan.
 
Photobucket ”Sinä et voi olla tosissasi! Tämä on pahempaa kuin se, että sinä joutuisit isäsi luo. Sinähän joudut tosi tosi kauas!” Grace sanoi ruskeat silmänsä suurina ja suunsa vienosti mutrulla.
”No minä olen ihan samaa mieltä. Mutta se vain tarkoittaa, ettei isä halua minua luokseen. Kukaan ei halua”, Darcey sanoi rypien itsesäälissä.
”Me halutaan sinut! Ja ei ysiluokka ole yhtään sama ilman sinua. Etkö sinä voisi jäädä asumaan isoäitisi luo? Ja mistä ihmeestä tämä koko sisäoppilaitosidea oikein tuli?” Grace kysyi.
 
Photobucket  ”Mummi sanoi, ettei hänellä ole mitään päätösvaltaa siihen, mihin minä menen”, Darcey huokaisi. ”Milton on puolestaan valmis ottamaan minut lukio-ajaksi luokseen, mutta me kaikki toivotaan, että siihen mennessä Lilian on antanut anteeksi, eli minä ehkä pääsen palaamaan tänne. Tänne tai Pariisiin. Ja sisäoppilaitokseen joudun, koska Miltonin ja äidin kaveri Lidia on juuri päässyt jonkun tyttösisäoppilaitoksen rehtoriksi, ja hän lupasi paikan minulle. Tyhmää”, Darcey sanoi.
”Mutta tuo ei ole oikein! Ei me haluta, että sinä lähdet”, Alexa sanoi.
 
Photobucket ”Minä tiedän, tai siis tämä on yhtä paskaa. Minä olen ollut tosi kunnolla, en ole tehnyt mitään väärää, en ole juonut, en ole puhunut kenenkään kanssa, olen auttanut kotitöissä. Voidaanko me puhua jostain muusta…”, Darcey sanoi. ”Mitä Carterille ja sinulle kuuluu, Alexa? Oletteko te vieläkään yhdessä?”
Darceyn onneksi Alexa puhui mielellään uusimmasta ihastuksestaan, ja Darcey sai olla hiljaa.
 
Photobucket Suurimman osan loppulomastaan Darcey oli yksin. Hän ei saanut lähteä pois isoäitinsä asunnosta, ja Alexa ja Grace saivat tulla kylään vain muutaman kerran viikossa. Vaikka Darcey ei odottanut koulun alkua ja muuttamista kauas sisäoppilaitokseen, hän tavallaan toivoi, että loma loppuisi mahdollisimman pian. Hän ei kestänyt omia ajatuksiaan ja kamalaa oloaan. Hänet oli jätetty, hylätty ja nyt hänet oltiin tunkemassa pois silmistä.
---------------------------------------------------------
 
Photobucket ”Sinähän olet aikaisin hereillä.”
Beatrice oli yllättänyt lapsenlapsensa keittiöstä ennen seitsemää. Oli Darceyn lähdön päivä.
”Muistutat aivan äitiäsi. Minä muistan, kuinka hän lähti Balettiakatemiaan. Hänkin laittoi ruokaa minulle aivan ennen lähtöään”, Beatrice sanoi surullinen hymy kasvoillaan.
”No minä haluan olla valmis. Milton tulee jo parin tunnin sisällä hakemaan minua”, Darcey sanoi pala kurkussa.
 
Photobucket Hän oli herännyt jo kuudelta suihkuun ja laittamaan meikkinsä huolella valmiiksi. Darcey ei ollut varma, mitä hän pelkäsi eniten. Häntä ahdisti ajatus joutua samaan autoon isänsä kanssa useaksi tunniksi. Toisaalta sitten kun hän pääsisi eroon isästään, hän joutuisi asumaan samaan huoneeseen useiden muiden, luultavasti ikävien, tyttöjen kanssa. Darcey oli etsinyt netistä kuvia sisäoppilaitosten makuuhuoneista. Ne olivat kaikki täynnä metallisia sänkyjä ja tylsiä, vaaleita seiniä. Mutta ehkä kamalinta oli sittenkin se, että kaiken tämän jälkeen Lilian ei siltikään huolisi häntä takaisin luokseen.
 
Photobucket Beatrice yritti virittää keskustelua heidän välilleen. Darceyn ei tehnyt mieli puhua. Ikävä jännityksen käärme vei kaiken huomion.
”Sinun ei tarvitse olla siellä kuin vuoden. Ja sinä viihdyt siellä varmasti. Kaikki koulun oppilaat ovat yhtä innokkaita opiskelemaan kuin sinä, Bethan-… Siis niin kuin sinä, Darcey”, Beatrice sanoi.
Darcey ei vastannut. Hän tuskin huomasi mumminsa lipsahdusta, mutta Beatrice pysyi hiljaa sen jälkeen.
 
Photobucket Darcey ei saanut juuri syötyä, joten hän vetäytyi huoneeseensa. Hän puki päälleen omasta mielestään söpöimmät vaatteensa ja istui odottamaan. Hän olisi voinut pedata sänkynsä tai siistiä huonettaan. Muutamassa viikossa hän oli onnistunut saamaan aikaan sotkun, ja hän tiesi, että olisi ollut kohteliasta Beatricea kohtaan jättää asiat siistiksi, mutta Darceytä jännitti niin paljon, ettei mistään tullut mitään. Vihdoin kuului Beatricen huuto.
”Darcey, isäsi on täällä!”
 
Photobucket Darcey avasi oven eteiseen, ja näki isänsä ja mumminsa keskustelevan kiivaasti.
”Ihme, ettet tuonut sitä hupakkoa mukanasi. Minä luulin, että hän seuraa sinua joka paikkaan kuin vähälahjainen koira”, Beatrice sanoi kipakasti.
”Ashley on sinun kuolleen miehesi tytär. Hänessä virtaa sama veri kuin sinun tyttärissäsi. Voisit jo lopettaa hänen loukkaamisensa”, Milton sanoi. ”Ah, hei Darcey.”
 
Photobucket ”Voi pikkuiseni”, Beatrice kääntyi ja halasi tyttärentytärtään. ”Jos jotakin sattuu, voit aina soittaa mummillesi.”
”Itse asiassa oppilailla ei ole oikeutta käyttää puhelinta ilman lupaa St. Runnymedessä”, Milton keskeytti herkän hetken. ”Kuule, meillä on itse asiassa kiire, joten voisitko päästää irti Darceystä?”
 
Photobucket Beatrice päästi irti, ja hetkessä Milton oli avannut oven ja astunut ulos. Darcey ei ollut odottanut kaiken menevän näin nopeasti. Hän oli kuvitellut aikuisten juovan kahvit ja sitten olisi jätetty pitkät ja hartaat hyvästit. Salaa Darcey oli toivonut, että Lilian olisi tullut paikalle. Edes hyvästelemään.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tällainen osa sitten tulla tupsahti. :D Seuraava osa ilmestyy joskus hamaassa tulevaisuudessa. Luvassa on koulupukuja, tiukkoja sääntöjä ja mysteerejä. Ja ehkä vähän surua ja koti-ikävää. Toivottavasti jaksaisitte kommentoida!