Kuten varmaan moni tietää, vuodatus on ollut poissa käytöstä kuukauden. En ole siis voinut julkaista uutta osaa sinä aikana, mutta olen kuitenki kuvannut ja kirjoittanut kaksi osaa valmiiksi. Olen jo kerran yrittänyt julkaista tämän osan, mutta kun painoin "julkaise"-nappulaa, vuodatus heitti minut ulos.

Photobucket Huhtikuu, Lilianin koti.
 
Photobucket Darcey oli asunut Lilianin luona jo neljä kuukautta. Sinä aikana Lilian ei ollut kuullut ollenkaan Darceyn isästä Miltonista. Miehen vaimon ja Darceyn äidin, Rebeccan, kuolemasta oli viisi kuukautta, ja Darcey oli vihdoin lopettanut jokapäiväisen kysymisen äitinsä olinpaikasta. Lilianin ja Darceyn elämä oli alkanut asettua omiin uomiinsa.
 
Photobucket Lilian rakasti pientä siskontyttärentytärtään hyvin paljon, mutta hän näki, kuinka tämä kaipasi isäänsä. Lilian oli kuitenkin tehnyt kaikkensa löytääkseen Miltonin. Hänellä oli paljon ystäviä taidepiireissä, ja Milton toimi balettikoreografina, joten Lilian oli luottavainen. Hänen oli tunnettava joku, joka tunsi jonkun, joka tunsi Miltonin ja siten Lilian saisi miehen olinpaikan selville. Sitä odotellessa Lilian vietti vapaansa nauttien varaäidin elämästä.
 
Photobucket Lilian odotus lopulta palkittiin. Mona, lupaava nuori taiteilija, tuli kertomaan tietonsa.
”Ystäväni Brian kertoi minulle, että Ashley Melbrookin – siis se Melinda’s Secret mallin – luona asuu joku balettikoreografi. Kun minä vähän enemmän kyselin, niin totta se oli, Milton asuu hänen kanssaan!” Mona puhui nopeasti ja kimeästi kuin pieni orava.
 
Photobucket ”Mutta Brian ei ollut varma, että oliko heillä suhde vai ei. He eivät ikinä näyttäydy julkisesti yhdessä. Mutta haloo, Ashleyllä on vain yksi makuuhuone hänen asunnossaan, ja Miltonilla olisi ihan varmasti varaa omaan asuntoon”, Mona kimitti.
”Ja tiesikö tämä Brian, että missä Ashley oikein asuu?” Lilian kysyi.
”Öö… jossain pääkaupunkiseudulla, kaiketi”, Mona vastasi.
 
Photobucket Mona lähti ja Lilian istui alas sohvalleen. Lilian tiesi, että Ashley Melbrookin täytyi olla Heather Melbrookin tytär, toisin sanoen Rebeccan siskopuoli. Koska Rebeccan isä, Bertil, oli vuosia pettänyt Rebeccan äitiä Heatherin kanssa, Lilian inhosi niin Heatheria ja nyt myös tämän tytärtä. Jos se oli totta, ja Milton oli jo nyt uudessa suhteessa – ja vieläpä Rebeccan siskon kanssa – Lilian kyllä antaisi miehen kuulla kunniansa.
 
Photobucket Niin, sen hän tekisi! Ja välittömästi! Lilian oli yhtäkkiä täynnä vihan täyteistä energiaa. Hänestä tuntui siltä, että hänen täytyisi kostaa Rebeccan puolesta. Miten Milton olisi voinut jo tässä ajassa unohtaa vaimonsa muiston? Ja miten hän oli samalla hylännyt myös tyttärensä riiatakseen jotain tytön hempukkaa? Lilian vilkaisi kelloa. Hän lähtisi välittömästi kohti pääkaupunkia.
 
Photobucket Matka Ashleyn asunnolle kesti muutaman tunnin. Lilian oli kuitenkin varma, että se olisi sen arvoista. Hän saisi tavoitettua Miltonin ja mies ottaisi vihdoinkin vastuuta tyttärestään. Jos Milton oli valmis uuteen suhteeseen, hänen pitäisi olla myös valmis elämään tyttärensä kanssa.
 
Photobucket Lilianista tuntui siltä, että Milton oli tehnyt saman Rebeccalle kuin Bertil oli tehnyt Beatricelle, Rebeccan äidille. Hän oli hylännyt lapsensa äidin Melbrookin naisen takia. Lilian ei voinut hyväksyä sitä.
 
Photobucket Kun Lilian koputti ovea, Milton avasi sen.
”Hahaa, minä tiesin sen!” Lilian sanoi hyytävällä äänellä.
”Lilian! Mitä sinä täällä teet?”
”Minun pitäisi kysyä varmaan samaa sinulta. Onko Ashley kotona?”
”Tuota, ei, mutta…” Milton sanoi, mutta Lilian tunki sisälle asuntoon.
 
Photobucket ”Minä arvasin sen. Vain yksi sänky”, Lilian puhisi.
”Mistä sinä oikein puhut?” Milton kysyi.
”Minä tiedän, että sinä asut täällä Ashleyn kanssa. En olisi ikinä uskonut, että alkaisit uuteen suhteeseen näin nopeasti.”
 
Photobucket Milton ohjasi Lilianin välittömästi olohuoneeseen.
”En tiedä, mitä sinä olet oikein kuullut, mutta minä ja Ashley emme seurustele. Emme tosiaan. Minä asun hänen luonaan, kunnes löydän oman asunnon. Ja me emme jaa sänkyä, minulla on oma sänky vaatehuoneessa.”
”Sinä olet asunut täällä jo vaikka kuinka monta kuukautta. Sinä olisit siinä ajassa saanut itsellesi vaikka minkä asunnon”, Lilian sanoi.
 
Photobucket ”Sitä paitsi, vaikka sinä et seurustelisikaan sen typerän likan kanssa, sinä et ole ottanut minuun tai kehenkään muuhun yhteyttä useaan kuukauteen”, Lilian sanoi.
”No…” Milton sanoi epäröiden. ”Minä olen kaivannut rauhaa.”
”Sinä lupasit hakea Darceyn luotani joulun jälkeen. Nyt on huhtikuu. Tyttö-raukka on joutunut elämään orpona jo viisi kuukautta”, Lilian painosti.
 
Photobucket ”Minä olen tarvinnut rauhaa. Sinä et ymmärrä – minä en vain voi edes katsoa häntä. Hän näyttää aivan äidiltään. Minusta tuntuu vain siltä, että minun on surettava aikani ja sitten voin pitää huolen lapsestani. Mutta nyt minä en vain ole valmis siihen”, Milton selitti.
 
Photobucket Milton ja Lilian keskustelivat hartaasti ja pitkään Darcey-tilanteesta. Molemmat vetosivat vuorotellen Rebeccaan ja hyvään kasvatukseen ja turvalliseen kasvuympäristöön. Vihdoin vakavan keskustelun jälkeen he pääsivät yhteisymmärrykseen, joka tavallaan huolestutti heitä molempia.
 
Photobucket ”Lähetä minulle paperit mahdollisimman pian. Ja minä luotan siihen, että tällä kertaa sinä pidät lupauksesi. Jos sinusta ei kuulu, minä palaan välittömästi tänne”, Lilian sanoi yrittäen kuulostaa varmalta.
”Tietenkin. Minä hoidan asian välittömästi. Ei sillä, ettenkö minä pitäisi koko tätä juttua hieman surullisena ja jopa epämiellyttävänä. Mutta sinä olet oikeassa, tämä on luultavasti kaikkien parhaaksi”, Milton sanoi.
 
Photobucket Photobucket ”No? Miten siellä meni?” Mona kysyi Lilianilta, kun tämä vihdoin tuli kotiin.
”Ashley ja Milton eivät ehkä sittenkään seurustele. Tai Milton kielsi sen, mutta hänen selityksensä ’vaatekaapissa olevasta sängystä’ olivat aika köyhiä. Suurempi uutinen on kuitenkin se, että Darcey jää tänne vielä joksikin aikaa. Luultavasti yli vuodeksi”, Lilian julisti.
 
Photobucket ”Vau! Siis mitä?” Mona sanoi korkealla äänellä.
”Me sovimme huoltajuudesta Miltonin kanssa. Hupsu mies väitti, ettei hän jaksa hoitaa suloista nuppuamme! Joten me sovimme, että minä huolehdin hänestä, kunnes Milton sitten vihdoin jaksaa ottaa vastuuta”, Lilian vastasi.
”Iih! Onpa ihanaa! Ja surullista”, Mona sanoi.
Lilian nyökkäsi, ja tunsi aivan yhtä sekavia tunteita kuin nuori ystävättärensä. Oli väärin, että Milton ei piitannut lapsestaan yhtä paljon kuin itsestään, mutta Lilian oli silti aivan innoissaan siitä, että hän sai mahdollisuuden leikkiä äitiä, vieläpä tässä iässä.
 
Photobucket Lilian ei haaskannut aikaa muuttaessaan vierashuoneen kunnolliseksi lastenhuoneeksi. Hän siirsi turhat tavarat pois kaapeista ja laittoi tilalle leluja ja vaatteita. Hän osti Darceylle uusia leluja, sillä tyttö oli joutunut hylkäämään osan vanhoista leluistaan kotiinsa. Lilian oli päättäväinen siinä, että hän tekisi tytön olon mahdollisimman mukavaksi.
-------------------------
 
Photobucket Milton ei tavannut Liliania tai tytärtään useaan kuukauteen. Kun hän sai kutsun tyttärensä kolmivuotispäiville, hän ymmärsi, että hänen olisi pakko vihdoin tavata lapsensa, yli puolen vuoden jälkeen. Miltonia jännitti tavata Darcey. Hän oli pitkittänyt tapaamista jo liian kauan. Muistaisiko tyttö edes häntä?
 
Photobucket Milton koputti oveen. Sisältä kuulunut puheensorina lakkasi välittömästi.
”Ai hei Milton!” Lilian sanoi selvästi yllättyneenä.
”Hei. Kai ne synttärijuhlat olivat tänään?” Milton kysyi, ja tunsi itsensä välittömästi idiootiksi. Totta kai hänen pitäisi muistaa oman tyttärensä syntymäpäivä ilman kysymistä.
”Tuota, joo”, Lilian sanoi ajatellen selvästi samaa. ”Tule peremmälle.”
 
Photobucket Milton käveli suoraa Lean, Bertilin ja Beatricen luo. He olivat Rebeccan ollessa elossa tulleet hyvin toimeen, mutta nyt he katsoivat Miltonia kuin jotain todella ällöttävää etanaa.
”Hei!” Milton sanoi ja yritti vaikuttaa siltä kuin heidän tapaamisestaan olisi vain muutama viikko.
”Hei”, Bertil sanoi, mutta muut eivät vastanneet mitään.
 
Photobucket ”Paljon onnea, Darcey”, Milton toivotti vaivaantuneen hiljaisuuden keskellä.
Tyttö käänsi päätään kohti isoisäänsä. Darcey vierasti isäänsä, mikä ahdisti Miltonia. Hänen lapsensa oli kasvanut hirveästi sitten viime näkemän. Kun hän oli viimeksi pitänyt tyttöä sylissään, tämä oli tuskin puhunut oikeita lauseita. Ja Darcey oli varmaan yli kymmenen senttiä lyhyempi. Tai siltä se ainakin tuntui.
”Sen siitä saa, kun ei ole läsnä”, Beatrice naljaili.
 
Photobucket He istuivat alas pöydän ääreen. Kakun sijaan heillä oli hyytelöä. He lauloivat yhteen ääneen Darceylle onnittelulaulun, mutta tyttö vaikutti vain olevan hämmentynyt siitä. Milton yritti vaikuttaa iloiselta, mutta hän tunsi itsensä ulkopuoliseksi. Kaikki muut tapasivat selvästi useammin, ja heillä vaikutti olevan enemmän puhuttavaa.
 
Photobucket Sillä välin kun muut puhuivat, Milton keskittyi tyttäreensä. Lilian oli sitonut Darceyn kauniit punaiset hiukset kahdelle ponnarille. Hänen hiuksensa olivat aivan samaa sävyä kuin Rebeccalla oli ollut. Milton olisi halunnut istumaan lapsensa viereen, mutta Lea oli vienyt sen kunniapaikan. Ehkä niin oli kuitenkin parempi. Milton pelkäsi, että jos hän lähentyisi lapsensa kanssa, hän alkaisi katua liikaa päätöstään antaa Lilianin huolehtia Darceystä.
 
Photobucket Koska kukaan ei suostunut puhumaan Miltonin kanssa, Milton tunsi olonsa ylimääräiseksi ja hyvin, hyvin vaivaantuneeksi. Hän pakeni alakerran kylpyhuoneeseen vain päästäkseen pois ahdistavasta tunnelmasta. Milton ei ollut varma, minkä takia Rebeccan suku ja Lea inhosivat häntä niin paljon. Oli totta, että Milton oli jättänyt lapsensa toisten hoidettavaksi, mutta Miltonista se oli ihan ymmärrettävää. Hän ei vain jaksanut huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestään.
 
Photobucket Kun Milton tuli ulos kylpyhuoneesta, Rebeccan äiti Beatrice oli odottamassa häntä.
”Kuule”, Beatrice sanoi sihisten vihaisella äänellä, ”Minä tiedän, mitä sinä teet. Lilian kertoi minulle sinusta ja Ashleystä, ja jos totta puhutaan, se ällöttää minua.”
”Kuule”, Milton murisi takaisin – hän alkoi todenteolla suuttua kaikesta tästä ikävästä käytöksestä häntä kohtaan – ”Minulla ei ole hajuakaan, mistä sinä puhut, joten ehkä sinun pitäisi olla vain hiljaa.”
 
Photobucket ”Sinä tiedät tasan tarkkaan, mistä minä puhun. Sinä jätit lapsesi Ashleyn takia. Sinä et olisi pahemmin voinut loukata Rebeccaa. Hän varmaan katsoo sinua taivaasta inhoten”, Beatrice sanoi melkein itkien.
Milton ei osannut sanoa siihen mitään. Niinkö kaikki näkivät asian? Että hän oli valinnut Ashleyn tyttärensä sijaan? Se ei tosiaan ollut totta.  Hän ei ollut valinnut ketään.
 
Photobucket Beatrice kääntyi pois. Milton seurasi perässä, mutta hän oli saanut tarpeekseen. Hän jäi eteiseen seisomaan.
”Kiitos juhlista”, Milton sanoi kovaan ääneen. ”Mutta minä olen saanut jo tarpeekseni.”
Beatrice myhäili omahyväisesti.
 
Photobucket Lilian nousi ylös ja käveli Miltonin luokse.
”Olet saanut tarpeeksesi?” hän sanoi.
”Niin. Minä en tullut tänne teidän pilkattavaksenne. Kiitos hyytelöstä, mutta minä lähden”, Milton vastasi.
”Ahaa. No, jos sinä näet asiat noin, niin ihan hyvä, että lähdet”, Lilian sanoi loukkaantuneena.
 
Photobucket Milton avasi oven sanaa sanomatta ja painui pihalle. Hän oli vihainen ja pettynyt. Hän ei ollut nähnyt tytärtään pitkään aikaan, eikä hän nyt päässyt viettämään laisinkaan aikaa tämän kanssa. Ja kaikki se oli Beatricen ja Lilianin syytä. He käyttäytyivät todella lapsellisesti. Milton oli varma, että Lilian oli juorunnut kaikille siitä, että hän asui edelleen Ashleyn luona. Se oli naurettavaa, sillä Milton oli pian muuttamassa omaan asuntoon.
 
Photobucket Kun Milton oli paiskannut oven kiinni, Beatrice ja Lilian menivät istumaan alas.
”Minä en ymmärrä hänen käytöstään”, Beatrice sanoi. ”Hän ei tapaa lastaan yli puoleen vuoteen, ja nyt kun hänellä oli siihen mahdollisuus, hän lähtee kesken juhlien.”
”Niin. Mikä kumma hänelle oikein tuli?” Lilian kysyi hämmentyneenä.
”’Hyvästi. Lähden, koska olen kyllästynyt.” George Sanders sanoi noin”, Lea sanoi.
Jälkeen Rebeccan kuoleman Lea oli palannut nuoruutensa hämmentäviin tapoihin. Lilian oli pannut merkille, että Lea ei enää ottanut katsekontaktia, ja hänen utuinen katseensa terävöityi vain tämän ollessa Darceyn kanssa.
 
Photobucket ”Tuskin hän oli kyllästynyt. Häntä vain hävetti se, että me tiedämme hänen suhteensa Ashleyyn. Ja minä aion lopettaa sen, jos vain pystyn”, Bertil sanoi Lealle.
Lea hymyili Bertilille kuin pienelle lapselle, eikä sanonut mitään.
Muut sen sijaan jatkoivat juhlimista, kun Lea tuijotti eteenpäin näkemättä mitään.
 
Photobucket Loppujen lopuksi Lea vietti eniten aikaa Darceyn kanssa. He olivat erityisen läheisiä, koska Lea oli ollut mukana Darceyn elämässä yhtä intensiivisesti kuin hänen vanhempansa tytön ollessa vasta vauva. Lisäksi vaikutti siltä, että Darcey yhdisti päässään piirteitä äidistään ja Leasta, ja jollain tapaa sekoitti heidät toisiinsa. Siksi olikin sydäntä särkevää, kun Lean täytyi lähteä ja jättää Darcey Lilianin luo.
-------------------------------------------------------------
 
Photobucket Miltonista ei kuulunut enää sen jälkeen. Darceystä kasvoi suloinen mutta melko lellitty tyttö. Häntä hemmoteltiin joka suunnalta. Kaikki säälivät häntä, koska Milton ei osallistunut hänen elämäänsä ja tyttö-paran äitikin oli kuollut. Darcey ei kuitenkaan osannut ajatella asiaa niin. Hän vain uskoi olevansa maailman keskipiste ilman mitään taka-ajatuksia.
 
Photobucket Lilianin luona kävi usein erilaisia taiteenalan edustajia illanistujaisissa. Vaikka ne jatkuivat yleensä aamuyöhön saakka, Darcey sai usein osallistua tilaisuuteen. Mukana oli monenikäistä porukkaa. Nuorin Darceytä lukuun ottamatta oli 19, Logan, ja vanhin oli yli kuusikymppinen Malcom. Mukana heidän vaihtuvassa porukassaan oli myös Lea, joka oli lähentynyt Lilianin kanssa edellisten vuosien aikana.
 
Photobucket Koska Darcey joutui olemaan lähinnä itseään paljon vanhempien ihmisten kanssa, hänestä kasvoi pikkuvanha nuori neito. Lilian ei omistanut televisiota, joten hänen luonaan käytiin paljon keskusteluja ja luettiin kirjoja. Tämä johti siihen, että nuoresta iästään huolimatta Darcey oli kielellisesti lahjakas.
 
Photobucket Lilian ei kuitenkaan tehnyt kaikkea oikein. Seitsemänvuotiaana Darceyn nukkumaanmenoaika oli arkena yhdeltätoista, ja silti tyttö onnistui venyttämään sitä. Darcey oli kietonut isotätinsä pikkusormensa ympärille. Hän oli jo pienenä oppinut, että mainitsemalla äidin tai isän hän sai melkein mitä tahansa läpi. Ei siis ihme, että Darceyllä oli runsaasti vapauksia.
 
Photobucket Luonteeltaan Darcey muistutti enemmän nuorena kuollutta tätiään. Bethany oli ollut fiksu, kaunis ja suosittu. Darcey oli luokkatovereitaan edellä kaikessa muussa paitsi ympäristötiedossa. Vaikka tytöllä ei ollut aikaisemmin ystäviä, hän sai välittömästi kavereita. Hän oli elänyt seitsemän vuotta maailmassa, jossa hän oli kaiken napa. Tästä syystä Darcey oli erittäin itsevarma. Määrätietoisuuden hän oli perinyt äidiltään, mutta toisin kuin äitinsä, hän oli selkeä johtajaluonne.
 
Photobucket Lilian oli palannut täyspäiväisesti töihin tytön ollessa vasta kuusi. Silloin Darceyn perään oli katsonut aina joku Lilianin ystäväpiiristä – useimmiten Mona, joka muutenkin työskenteli kotona. Kun Darcey meni kouluun, Lilian alkoi hiljalleen pitää lastenvahtia turhana. Darcey joutui olemaan yksin kotona vain pari tuntia, kyllä nyt jokainen sen ikäinen siitä selviäisi.
 
Photobucket Kuitenkin Lilianin ollessa kotona Darcey ei pahemmin ollut. Hän lähti yleensä tapaamaan ystäviään, jotka asuivat kivenheiton päässä Lilianin talosta. Darceyn kotiintuloaika oli arkena yhdeksältä, mutta tyttö yleensä tuli kotiin vasta kymmeneltä. Lilian salli sen, koska hän tahtoi tukea Darceyn ystävyyssuhteita. Sitä paitsi Darceyn ollessa poissa kotoa Lilian saattoi kutsua omia ystäviään käymään ja puhumaan rauhassa ”aikuisten asioista”.
 
”Me ehdittiin jo odottaa”, Alexa, Darceyn toinen paras ystävä sanoi.
”Niinpä. Mikä ihme sinulla oikein kesti?” tummatukkainen Grace kysyi.
 ”Vaatekriisi”, Darcey, yhdeksän vuotta, sanoi huolettomasti.
Hän tiesi, että häntä odotettaisiin. Miksi siis kiirehtiä?
 
Photobucket Pian paikalle tuli muutama muukin heidän kavereistaan. He eivät kuitenkaan kuuluneet sisäympyrään, vaikka eittämättä halusivat. Koska he kaikki olivat jo yhdeksän, he eivät leikkineet hippaa tai pelanneet pelejä. Aktiviteettien sijaan he vain juttelivat ja puhuivat pahaa muista ja suunnittelivat ilkivallan tekoja. Heillä kaikilla oli kova kiire kasvaa aikuisiksi. Darcey seurusteli porukan ainoan pojan, Brucen kanssa, ja muilla tytöillä oli kova kiire poikaystävän etsimisessä.
 
Photobucket Lilian kuvitteli Darceyn elävän tavallista yhdeksänvuotiaan tytön leikintäyteistä elämää. Tosiasiassa Lilian oli antanut lapselle liikaa vapauksia pystyäkseen valvomaan Darceyn touhuamisia. Niin kauan kuin Darcey pärjäsi koulussa ja ei joutunut poliisin puhutteluun, Lilian koki onnistuneensa kasvattajan työssään. Darcey toki nautti suuresta vapaudestaan, mutta ei täysin hallinnut sitä.
 
--------------------------------------------------------------
 
Photobucket Milton oli muuttanut pois Ashleyn nurkista jo Darceyn ollessa kolme. Hän oli muuttanut kauas kaikista tutuistaan, maan eteläosiin. Hän asui kolmen makuuhuoneen rivitaloasunnossa, jonka takapihalla oli yksityinen uima-allas.
 
Photobucket Talo oli valmiiksi sisustettu, eikä Milton ollut vuosien varrella tuonut sinne juuri ollenkaan muita tavaroita. Astiat ja vaatteet hän oli muuttaessa kantanut sisälle, mutta muuten koti oli aivan yhtä riisuttu kuin se oli ollut Miltonin ostettua sen. Alun perin Milton oli ajatellut, että Darcey muuttaisi hänen luokseen mahdollisimman pian. Huonekin oli jo valmis. Milton ei kuitenkaan ollut vieläkään varma, olisiko hänestä isäksi. Mitä pidempään Milton vältteli tytärtään, sitä kaukaisemmalta idea tästä huolehtiminen tuntui.
 
Photobucket Milton ei Rebeccan kuoleman jälkeen onnistunut luomaan pysyvää parisuhdetta kenenkään kanssa. Nuoria naisia tuli ja meni, ja kaikki he vaikuttivat Miltonista samalta. Jokainen heistä tahtoi kuulla muutaman kohteliaisuuden ja viettää aikaa auringossa uima-altaalla. Kukaan heistä ei ollut kuin Rebecca. Kenelläkään heistä ei vaikuttanut olevan päässä mitään muuta kuin luonnoton määrä hiuksia.
 
Photobucket ”Uusin tyttösi on varsin hurmaava”, Ashley sanoi tultuaan vierailulle Miltonin luo. ”Onko vuorossa Mary? Vai Louise?”
”Hänen nimensä on Megan”, Milton sanoi kyllästyneellä äänellä.
”Ah. Ja kuinka vanha Megan on? 19?” Ashley kysyi.
”Kaksikymmentä seitsemän. Mitä väliä sillä muutenkaan on?” Milton vastasi.
 
Photobucket ”Olet vaihtanut aika paljon nuorempiin”, Ashley totesi.
”Vanhemmat naiset kaipaavat jotain muutakin. Minusta ei ole oikeaksi kumppaniksi”, Milton vastasi.
”Tämä lämmin ilmasto on tehnyt sinulle hyvää. Et ole koskaan vaikuttanut näin onnelliselta”, Ashley vastasi sarkastisesti.
 
Photobucket ”Näillä tytöillä ei ole mitään oikeaa sanottavaa. He hymyilevät sievästi ja keimailevat, mutta auta armias, kun he avaavat suunsa. Pelkkää aivotonta hihitystä”, Milton sanoi.
”Oletko sinä tosiaan sitä mieltä, että kaikki naiset ovat tyhmiä bimboja?” Ashley kysyi.
”No siltä se vaikuttaa. Rebeccan jälkeen en ole löytänyt yhtään älykästä seuraa”, Milton hymyili heikosti.
 
Photobucket Ashley tiesi Miltonin vain kiusaavan häntä, mutta se silti loukkasi. Ashley ei voinut tunteilleen mitään. Hän oli ikävöinyt Miltonia siitä saakka kun mies oli lähtenyt hänen luotaan. Ashley oli toki seurustellut vuosien aikana useiden miesten kanssa. Hän oli tutustunut useisiin ihaniin miehiin. Silti… Milton vain tuntui niin oikealta.  Mutta mies edelleen kieriskeli Rebeccan kuolemasta aiheutuneessa surussa.
 
Photobucket ”Mitä äidillesi kuuluu?” Milton kysyi vaihtaen puheenaihetta.
”Ah, hän seurustelee yhä Donaldin kanssa. Donald on kyllä ollut huonommassa kunnossa nyt jonkin aikaa. Hänen lonkkaansa kuulemma särkee”, Ashley vastasi.
”Entä isällesi? Onko hän vielä Beatricen kanssa?”
Ashleyn ilme kiristyi.
”Kyllä. Siellä he elelevät muka onnellisesti, Beatricen luona.”
 
Photobucket Rebeccan kuoleman jälkeen Beatrice ja Bertil toden totta lähentyivät uudelleen.
 
Photobucket Heather, Bertilin vaimo, oli katsonut Bertilin ja Beatricen suhdetta läpi sormien jo vuosikausia. Lopulta hän ei enää kestänyt. Heather ilmoitti, että Bertilin täytyisi valita joko hän tai Beatrice. Bertil valitsi Beatricen. Heather heitti miehensä välittömästi ulos ja hankki eron.
 
Photobucket Bertil ei kuitenkaan osannut tuntea surua erosta. Hänestä tuntui, että hänen surukapasiteettinsa oli jo täyttynyt Rebeccan kuoleman jälkeen. Hänestä muutenkin tuntui, että Beatrice ymmärsi hänen suruaan paremmin kuin Heather.
 
Photobucket Photobucket Beatrice otti vanhan miehensä ilomielin luokseen asumaan. Vihdoin, vihdoin Bertil oli valinnut hänet. Beatrice tiesi olevansa naiivi uskoessaan, että kaikki hänen ja Bertilin välillä olisi nyt hyvin. Mutta Beatrice otti sen minkä sai. Hän ei halunnut jäädä yksin. Varsinkaan nyt, kun Rebeccakin oli poissa. Beatricea hävetti ja harmitti se, että Rebecca oli vuosikaudet tahtonut vanhempiensa palaavan yhteen, ja nyt se tapahtui, tytön kuoleman jälkeen.
 
Photobucket Tietenkään kaikki ei ollut täydellistä Beatricen ja Bertilin välillä. Mutta kaikki oli tuttua. Kaikki oli hyvin. He olivat kuitenkin hieman huolissaan tyttärentyttärestään. Lilian ei ollut heidän mielestään paras huoltaja Darceylle. Lilian leuhki sillä, miten itsenäinen Darcey osasi olla. Miten Darcey osasi jo laittaa itse ruokaa ja liikkua kaupungilla ilman valvontaa.
 
Photobucket Lilian kuvitteli olevansa mitä parhain vanhemmankorvike. Kunnes Darcey tuli kotiin humalassa, yksitoistavuotiaana.
 
Photobucket Lilian oli odottamassa tyttöä, sillä Darceyn kotiintuloaika oli mennyt jo aikoja sitten. Kun hän näki, millaisessa kunnossa Darcey oli, hän ei voinut uskoa silmiään.
”Darcey Brennan”, Lilian aloitti, ”Missä sinä olet oikein viipynyt?”
 
Photobucket ”No juttu on nyt sillä tavalla, että minä… tai siis Alexa, no jaa, oikeastaan se oli kyllä Gracie, mutta me siis, et kyllä usko, me eksyttiin”, Darcey selitti melkein sammaltaen.
Lilian oli kauhuissaan ja vihainen. Hänen pilvilinnansa suloisesta ja huolettomasta Darceystä oli murentunut. Hänen oma uskonsa omiin taitoihinsa katosi siinä samassa.
Photobucket ”Sinä olet humalassa. Uskomatonta. Eikö mikään ole sinulle opettanut, että päihteet ovat pahasta! Sinun tätisi kuoli, koska hän meni humalassa toisen humalaisen kyytiin. Sinun äitisi kuoli, koska hän poltti tupakkaa yli kymmenen vuotta. Ja nyt sinä kuvittelet, että on okei aloittaa juominen sinun iässäsi”, Lilian puhisi.
”En minä edes juonut paljoa! Sitä paitsi, minä join vain koska muutkin teki niin. Ja koska… koska minulla on ikävä isää!” Darcey murisi vastaukseksi.
Hän uskoi vakaasti, että kuten aina, isään vetoaminen toimisi. Lilian oli kuitenkin päättänyt olla pehmittymättä.
”Kaksi viikkoa arestia. Ja mene nukkumaan siitä!”
 
Photobucket ”Sinä et ymmärrä yhtään mitään! Haista paska!” Darcey kirosi ja marssi tömistellen yläkertaan.
”Ei, Darcey. Sinä et ymmärrä. Mutta minä toivon, että näiden seuraavien viikkojen aikana ymmärrät virheesi”, Lilian sanoi pettyneellä äänellä.
 
Photobucket Darcey meni huoneeseensa ja meni sängylleen itkemään kiukkuisena. Lilian käyttäytyi todella epäreilusti. Ihan niin kuin täti ei olisi itse ollut joskus nuori. Nuoruuteen kuului alkoholin maistaminen ja myöhään valvominen. Sitä paitsi Darcey ei ollut juonut mitään övereitä. Ei pienestä kännistä pitäisi rangaista.
 
Photobucket Darcey asteli äitinsä kuvan viereen ja mietti, mitä tämä olisi ajatellut. Darcey oli varma, että äiti olisi ollut hänen puolellaan. Darcey oli useaan otteeseen miettinyt, millaista elämä olisi ollut, jos äiti olisikin selvinnyt syövästään hengissä. Lilianin ollessa tyhmä, Darcey tosiaan kaipasi oikeaa perhettä.
 
Photobucket Jos äiti olisi hengissä, Darcey ehkä edelleen asuisi vanhassa kodissaan. Ehkä hänellä olisi sisaruksia. Ja isä olisi paikalla. Isästä ei ollut kuulunut mitään vuosiin. Darceystä oli noloa myöntää, että hän edelleen odotti isänsä palaavan ja hakevan hänet luokseen. Varsinkin syntymäpäivinä, jotka isä oli kaikesta päätellen unohtanut kokonaan. Mutta ehkä ensikerralla isä muistaisi. Darcey ei luopunut toivosta.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toivottavasti piditte tästä osasta. Arvostaisin suuresti, jos jaksaisitte jättää jonkun kommentin. :) Seuraavan osan pitäisi ilmestyä ehkä ensiviikolla, mutten uskalla luvata mitään.