Pyöräytin valmiiksi sitten uuden osan. Toivottavasti pidätte siitä :).

 

Photobucket Photobucket

Milton tuli kotiin myöhään illalla. Rebeccalla oli ollut runsaasti aikaa ajatella päivän tapahtumia: hänelle oli selvinnyt, että Milton oli valehdellut hänelle ja eristänyt hänet Perryn seurasta, hän oli melkein suudellut Perryä ja lopulta antanut Perrylle pakit.

”Siinähän sinä olet”, Rebecca sanoi jäätävällä äänellä Miltonille, joka astui sisälle heidän yhteiseen kotiinsa.

 

Photobucket

”Puhuit siis Perryn kanssa”, Milton sanoi ja näytti syylliseltä. ”Ennen kuin sanot mitään, minä pyydän, että sinä kuuntelet. Minä tiedän, että minä tein väärin. En olisi saanut olla antamatta Perryn soittopyyntöjä sinulle. Mutta minä olen… mustasukkainen. Sinä ja Perry olette niin läheisiä, ja minä en sietänyt sitä”, Milton sanoi.

 

Photobucket

”Mutta ei sinulla ole oikeutta rajata minun ystävyyssuhteitani”, Rebecca sanoi ja nousi ylös.

Häntä itseään hävetti hänen omat tekonsa niin paljon, että tuntui helpommalta syytellä Miltonia kuin paljastaa omat tekonsa. Hänen päässään soivat kuin kaikuna syyttävät sanat: hän melkein suuteli Perryä. Suuteli. Heidän huulensa olivat olleet vain muutaman sentin päässä kiinni toisistaan. Mikä pahinta, Rebecca oli todella halunnut suudella Perryä. Se oli saanut Rebeccan epäilemään omia tunteitaan Miltonia kohtaan.

 

Photobucket

”Minulla on ihan kamala olo siitä”, Milton sanoi ja halasi Rebeccaa.

Rebecca yritti aluksi vastustella, mutta siitä ei tullut mitään.

”Mikä sitten muutti asian? Tai siis miksi sinä yhtäkkiä annoit Perryn ottaa minuun yhteyttä?” Rebecca kysyi hymyillen.

Rebecca oli edelleen vihainen Miltonille, mutta hän oli toisaalta vielä vihaisempi itselleen. Sitä paitsi, hänestä tuntui ihanalta olla Miltonin sylissä.

 

Photobucket

”No me vihdoin asutaan oikeasti yhdessä”, Milton sanoi. ”En tarkoita sitä niin, että nyt minulla on mahdollisuus vahtia sinua tai mitään. Minä vain… minusta me ollaan vain paljon läheisemmät nyt. Ja minä ymmärrän, ettei minulla ollut mitään syytä olla mustasukkainen ja niin edelleen. Mutta sinä olet niin upea ja kaunis, että ajattelen, että kaikki ovat rakastuneita sinuun.”

Rebecca tiesi, että hänen olisi pitänyt kertoa Miltonille tapahtuneesta. Hän ei vain pystynyt.

”Voi sinua höpsö”, Rebecca sanoi nauraen, mutta tuntien syyllisyyttä.

 

Photobucket

Rebecca muuttui eristäytyneeksi. Häntä hävetti ja pelotti ja ahdisti. Hän yritti saada ajatuksensa järjestykseen, mutta siinä sekamelskassa ei ollut päätä eikä häntää. Edes baletti ei saanut häntä seesteiseen mielentilaan. Häntä ahdisti olla kaksin Miltonin kanssa. Siksi oli helpottavaa, että hänen Lilian-tätinsä kutsui hänet ja Miltonin viikonloppulomalle uuteen kotiinsa Greenpondiin.

 

Photobucket

Muutamaa viikkoa myöhemmin Rebecca ja Milton olivat harhailemassa Greenpondin vanhoilla kaduilla etsien oikeaa osoitetta.

”Oletko sinä ihan varma, että me olemme oikeassa paikassa?” Milton kysyi.

”Joo joo, varmaan se on tässä ihan lähellä”, Rebecca huokaisi ja vilkuili ympärilleen. ”Kokeillaan tuota sisäpihaa.”

 

Photobucket

”Tämän sen täytyy olla! Tuo on Lilian-tädin tervetuliaiskyltti”, Rebecca sanoi innoissaan.

”Hän asuu kaksikerroksisessa talossa? Keskellä kaupunkia? Vau”, Milton sanoi.

”Olen ihan yhtä yllättynyt”, Rebecca sanoi ihastellen ympäristöä.

 

Photobucket

Lilianin talo oli keskellä vanhoja kerrostaloja syrjässä kaupungin melulta. Oli kuin he olisivat astuneet pieneen keitaaseen. Joka puolella tuoksui huumaavalta. Lilianille oli erotettu oma piha kivisellä aidalla, jonka sisäpuolella oli runsaasti erilaisia kasveja. Rebecca tunsi kateutta verratessaan kaikkea sitä upeaa arkkitehtuuria omaan, upouuteen kotiinsa.

 

Photobucket

”Pikku-Becky! Ihanaa, että löysitte tänne. Ja miten hauska tavata sinutkin, herra Brooks”, Lilian tervehti parivaljakkoa.

”Sano vain Milton”, Milton sanoi ja venytteli hieman.

”Hei Lilian-täti! En voi uskoa, että asut näin upeassa talossa”, Rebecca henkäisi kateudesta.

 

Photobucket

Lilian pyysi heitä astumaan peremmälle. Rebecca ja Milton istuivat vanhan pöydän ääreen, kun Lilian tarjosi heille muffineja.

”Miten teidän yhteiselo sujuu? Tehän olette ehtineet asua saman katon alla, mitä, kuukauden?” Lilian kyseli.

 

 

Photobucket

”No ihan kivasti. Ainakin me nähdään toisiamme useammin”, Rebecca sanoi ympäripyöreästi.

”Niin, toki onhan meillä ollut omat kärhämämme”, Milton sanoi. ”Mutta jotenkin on niin vaikea uskoa, että minulla on jotain niin hienoa kuin Becky.”

”No mutta tuohan on vain suloista”, Lilian sanoi hymyillen.

”Tuota, entä sinä? Kuuluuko sinun elämääsi komeita urhoja?” Rebecca kysyi.

 

Photobucket

Rebecca ei tahtonut puhua hänen ja Miltonin onnellisuudesta. Kaikki tuntui pelkältä valheelta. Rebeccan olisi pitänyt olla onnensa kukkuloilla, mutta ainoa asia, mitä hän saattoi ajatella, oli Perry. Tai lähinnä virhe, jonka hän melkein teki. Hän halusi tunnustaa, hän halusi pitää asian salaisuutena. Rebecca heräsi ajatuksistaan vasta, kun Lilian sanoi, että hän ja Milton voisivat viedä laukkunsa vierashuoneeseen.

 

Photobucket

”Täällä on kaunista, eikö?” Milton sanoi, kun he olivat menneet yläkerran vierashuoneeseen. ”Tämä on paikka, jossa lapsilla olisi varmaan hauskaa leikkiä piilosta.”

Rebecca ei vastannut, vaan katseli lasiovesta näkyvää maisemaa.

”Kuunteletko sinä?”

”Mmhm”, Rebecca hymähti myöntymisen merkiksi.

 

Photobucket

”Hei höpsö, oletko sinä edes hereillä?” Milton kysyi ja halasi Rebeccaa.

”Olen olen”, Rebecca vastasi.

”Ihan varmastiko? Jotenkin viime aikoina minusta on tuntunut, että… että sinä olisit jotenkin etääntynyt minusta. Onko kaikki okei? Olenko minä tehnyt jotakin?” Milton sanoi huolestuneena.

 

Photobucket

”Kaikki on ihan hyvin”, Rebecca sanoi monotonisella äänellä.

”Sinua selvästi vaivaa jokin”, Milton totesi.

”Eikä vaivaa. Ja jos vaivaisikin, niin tämä on tuskin oikea paikka syvälliselle keskustelulle aiheesta”, Rebecca vastasi kieriskellen syyllisyydessä.

 

Photobucket

Illalla Rebecca ja Milton auttoivat emäntäänsä ruoanlaitossa. Rebecca, kokeista heikoimpana, sai osakseen juoksupojan työn. Se sopi Rebeccalle, koska hänen ei tarvinnut osallistua keskusteluun niin paljon.

 

Photobucket

Milton ja Lilian tulivat hyvin toimeen keskenään. Heillä oli ikäeroa vain muutama vuosi, joten heillä oli paljon samankaltaisia muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta. Miltonin ehtymätön vimma kehua niin Rebeccaa kuin Liliania miellytti keskustelukumppania. Rebeccaa se sen sijaan ahdisti. Hän ei ansainnut Miltonin kiitteleviä sanoja.  

 

Photobucket

Illallisella sama rata jatkui: Rebecca oli hiljaa, muut puhuivat. Liliankin huomasi jopa Rebeccalle epätyypillisen hiljaisuuden.

”Becky, onko jokin hätänä? Olet tuskin koskenut ruokaasi. Vai haluatko sinä syödä jotain muuta?” Lilian kysyi äidillisesti.

”Ei, ei, tämä on oikein hyvää”, Rebecca vastasi ja kauhoi ruokaa suuhun todistaakseen sanansa.

”Onko sitten jokin muu asia vialla?” Lilian painosti vielä.

”Älä huoli”, Rebecca sanoi ja laski katseensa pöytään.

 

Photobucket

Illallisen jälkeen he istuivat vielä sohvalle juttelemaan. Lilian ei omistanut televisiota tai muitakaan viihdelaitteita, joten se oli lähes ainoa tekeminen, jota hänen luonaan saattoi harjoittaa. Rebecca yritti muuttua takaisin omaksi itsekseen, ja hän melkein onnistui siinä. Mutta vain melkein.

 

Photobucket

Ei kestänyt kovinkaan kauaa, kun Rebecca tahtoi pois. Hän haukotteli kovaan ääneen, ja sanoi menevänsä nukkumaan. Samassa Milton sanoi myös olevansa väsynyt.

 

Photobucket

Rebecca tiesi, että Milton odotti heidän edes vähän muhinoivan, kun he menivät nukkumaan. Rebecca oli ollut käytännössä selibaatissa Perryn ja hänen melkein-suudelmasta lähtien. Milton joutui pettymään, kuten hän oli pettynyt joka ilta viimeisten muutaman viikon aikana. Hän nukahti nopeasti Rebeccan jälleen kieltäydyttyä, mutta Rebecca ei saanut unta.

 

Photobucket

Huoneessa oli liian kuuma ja hiostava olla. Lisäksi Rebeccalla oli jano. Ja mikä tärkeintä, hän tarvitsi tupakkaa. Kaikki nämä syyt yhdessä saivat Rebeccan vihdoin nousemaan ja lähtemään pois Miltonin vierestä.

 

Photobucket

 Alakerrassa Rebeccaa kuitenkin odotti yllätys: Lilian oli yhä valkeilla.

”Mikäs sinut tänne tuo?” Lilian kysyi lainkaan hämmästymättä tai pelästymättä.

”Minä öh, ajattelin mennä tupakalle”, Rebecca vastasi.

”Et kai sinä edelleen polta? Voi Becky”, Lilian huokaisi. ”Säästäisit keuhkojasi ja kertoisit, mitä oikeasti on tapahtunut.”

 

Photobucket

Rebecca istui Lilianin viereen ja empi.

”Muistatko sinä Perryn, lukiovuosiltani?” Rebecca aloitti. ”Hän on nykyään naimisissa Miltonin siskon Audreyn kanssa, ja heillä on tytär, Jodie. Tapasin hänet pitkästä aikaa jouluna, kun he tulivat kaikki Miltonin luo syömään. Sen jälkeen me tapasimme – ensimmäisellä kertaa kahden ja muilla kertaa porukassa – kerran viikossa koko kevään ajan. Miltonkin tuli mukaan.”

 

Photobucket

Rebecca selitti, kuinka hän oli huomannut, että Perry osoitti kiinnostusta häntä kohtaan. Pitkään Rebecca oli kieltäytynyt näkemästä sitä, mutta muutama viikko sitten hänen oli avattava silmänsä. Perry oli tullut Rebeccan ja Miltonin uuteen kotiin käymään. Hän oli kertonut Rebeccalle, kuinka Milton oli yrittänyt estää hänen ja Rebeccan ystävyyden. Sitten Perry oli pukenut tunteensa sanoiksi, ja kertonut tahtovansa Rebeccan itselleen.

”Hän yritti suudella minua. Ja minä… minä en estänyt häntä. Tai siis lopulta estin, mutta minä halusin suudella häntä. Minä tunnen oloni ihan kamalaksi”, Rebecca lopetti tarinansa.

”Kerroitko sinä Miltonille?” Lilian kysyi suorastaan järkyttyneenä.

 

Photobucket

”En. Syyllisyys tuntuu tappavan minut”, Rebecca vastasi.

”Mutta… sinä et oikeastaan tehnyt mitään! Tai siis sinä vastustit kiusausta etkä suudellut häntä”, Lilian yritti järkeillä.

”Kunpa asiat olisivatkin noin yksinkertaisia. Niin, minä en siis suudellut Perryä, mutta minä halusin. Ja siksi minä olen alkanut miettiä, että onko Milton varmasti se oikea minulle vai ei! Minä olen ihan kamalan ymmälläni omista tunteistani. Ymmärrätkö?”

 

Photobucket

Lilian oli tovin hiljaa.

”Ehkä sinun pitäisi listata molempien, niin Miltonin kuin Perryn, hyvät ja huonot puolet. Ehkä siten sinä saat selvyyttä ajatuksillesi. Mutta rakas lapsi, älä tee mitään hätiköityä. Sinä juuri muutit yhteen Miltonin kanssa, ja tuskin olisit tehnyt sitä, jos sinulla ei olisi syviä tunteita Miltonia kohtaan. Ja Perry on naimisissa ja hänellä on lapsi. Haluatko sinä perheenrikkojan leiman? Mutta ennen kaikkea sinun kannattaisi puhua Miltonin kanssa, saisit itsellesi rauhan”, Lilian sanoi.

 

Photobucket

Lilian toivotti Rebeccalle hyvät yöt ja jätti Rebeccan yksin istumaan sohvalle. Rebeccalla oli paljon mietittävää. Lilian tuntui olevan monella tapaa oikeassa. Lilianin neuvot rauhoittivat hänen mieltään. Ehkä asiat selviäisivät, sittenkin.

 

Photobucket

Ja parasta oli aloittaa asioiden selvittäminen heti.

”Psst, hei Milton, psst!” Rebecca supatti. ”Milton, herää!”

”Mmhmm. Mitä nyt?” Milton mumisi.

”Minä haluan jutella”, Rebecca kuiskasi takaisin.

”Eikö se voi odottaa aamuun?” Milton kysyi.

”Ei, puhutaan nyt.”

 

Photobucket

Milton nousi vaivalloisesti ylös.

”Okei, mikä nyt on?”

”Minä tiedän, että olen ollut outo ja hölmö ja kaiken kaikkiaan typerä. Ja sinä olet kysellyt, että mikä minun on”, Rebecca aloitti.

”Niin?”

”No, syynä on pari viikkoa aikaisemmat tapahtumat”, Rebecca puhui nopeasti.

Hänestä tuntui, että mitä nopeammin hän sai sanansa ulos sitä parempi.

 

Photobucket

”Sinähän muistat, kun Perry kävi meillä? No… siihen tapaamiseen liittyi kaikenlaista muutakin. Tai siis… Sinä olit oikeassa, Perry ei ollut ihan viaton. Hän sanoi, että hän pitää minusta. Ja… hän yritti suudella minua. Mutta minä en antanut sen tapahtua”, Rebecca sanoi.

Hän näki hämärässä, miten väri Miltonin kasvoilta katosi.

 

Photobucket

”Minä tapan hänet. Miten hän edes kehtasi tulla sinun lähellesi sillä tavalla! Sinä et saa mennä hänen lähelleen enää, ymmärrätkö?” Milton sanoi niin vihaisesti, että Rebecca pelästyi.

”Et sinä voi sanoa, ketä saan tavata ja ketä en”, Rebecca piipitti.

 

Photobucket

Viha väistyi Miltonin kasvoilta. Hän asteli aivan Rebeccan eteen.

”En tarkoittanut sitä noin. Mutta… mutta jos sinä tosiaan rakastat minua, sinä et enää tapaa häntä. Et ainakaan ilman, että joku muu on paikalla”, Milton sanoi.

”Sinun on luotettava minuun”, Rebecca pyysi ja tarttui Miltonin käteen.

”Minä luotankin, mutta en Perryyn”, Milton vastasi.

 

Photobucket

”Milton, kiltti”, Rebecca sanoi.

”Minä en syytä sinua. Tai siis Perryhän tässä on se, joka pitäisi hakata. Hän on sentään naimisissa siskoni kanssa, ja nyt yrittää vikitellä minun naistani”, Milton sanoi, ja hänen otteensa Rebeccaan puristui.

”Anteeksi”, Milton sanoi huomattuaan sen satuttavan Rebeccaa.

 

Photobucket

Hän suuteli Rebeccaa hellästi, mikä loi vahvan kontrastin äsken vaihdettujen sanojen kanssa.

”Minä vain toivon, että sinä ymmärrät minun näkökantani”, hän kuiskasi suudelman lomasta.

 

Photobucket

Viikonloppu kului nopeasti, ja pian oli hyvästien aika. Miltonin ja Rebeccan välillä ei ollut enää yhtä suurta jännitettä, mutta Rebeccalla oli edelleen päätöksiä tehtävänä. Halauksen lomassa Rebecca kuiskasi kiitokset tädilleen tämän vinkeistä.

”Ei se ollut mitään kultapieni”, Lilian kuiskasi takaisin, ”Toivottavasti te tulette pian käymään. Ja äitisi pyysi sanomaan, että hänkin tahtoisi tavata Miltonin.”

 

------------------------

Photobucket Rebeccalla oli suuri päätös edessä: Perry vai Milton? Perry oli kiltti ja rehti. Lisäksi hän oli Rebeccan ikäinen ja vanha ystävä vuosien takaa. Perryn hymy sai Rebeccan sydämen sulamaan. Lisäksi Perry tuntui uudelta ja jännittävältä Miltoniin verrattuna. Toisaalta Perry oli naimisissa. Miltonin siskon kanssa. Jos Rebecca jättäisi Miltonin Perryn takia, hän saisi molempien vihat niskaansa ikuisiksi ajoiksi. Kaiken kukkuraksi Perryllä oli lapsi Audreyn kanssa, eli Rebecca ei koskaan pääsisi eroon Miltonin siskosta. Perryn tunteiden kestävyydestä ei ollut varmuutta, ja jos hän ottaisi Perryn, hän voisi pahimmassa tapauksessa joutua aivan yksin.

 

Photobucket

Milton oli todella komea. Hänellä ei ollut vaimoa eikä lapsia iästään huolimatta. Hän oli kohdellut Rebeccaa todella hyvin heidän ensitapaamisestaan lähtien. Hän oli romanttinen ja suloinen ja oudolla tapaa poikamainen. Lisäksi Milton oli juuri ostanut heille uuden kodin, mikä tarkoitti, että Milton oli valmis sitoutumaan. Toisaalta Milton oli aika… vanha. Rebeccaa myös huolestutti Miltonin into perustaa perhe, sillä Rebecca tahtoi kehittää uraansa vielä ainakin kymmenen vuotta. Milton oli pelästyttänyt hänet edellisen riidan aikana. Ei sillä, että Milton ikinä löisi häntä. Toivottavasti. Rebeccan oli kuitenkin todettava, että Perry saattoi olla samanlainen suuttuessaan.

 

Photobucket

Viikon mietittyään molempia miehiä, Rebecca päätti vihdoin tehdä päätöksen. Perry soitteli Rebeccalle jatkuvasti, mikä ärsytti Miltonia suunnattomasti. Rebecca oli jättänyt ne huomioimatta, sillä hän kaipasi tilaa ajatuksilleen. Viikon jälkeen Rebecca tarttui puhelimeen ja ilmoitti Perrylle haluavansa puhua. Perry oli enemmän kuin innoissaan tulossa Rebeccan luo puhumaan.

 

Photobucket

Neljäkymmentä minuuttia myöhemmin Perry tuli Rebeccan ja Miltonin talolle.

 

Photobucket

”Olen niin onnellinen, että kutsuit minut tänne”, Perry sanoi ja tuli sopimattoman lähelle Rebeccaa.

”Tuota, Perry, älä nyt liikaa innostu”, Rebecca sanoi ja yritti pysyä kovana.

 

Photobucket

”Perry, minä…” Rebecca sanoi keräten voimia, ”Minä olen valtavan ihastunut sinuun.”

”Bex”, Perry sanoi lämpimällä, syvällä äänellä. ”Et voi uskoakaan, miten kauan olen odottanut noita sanoja. Nämä viikot ilman sinua ovat olleet silkkaa kidutusta.”

 

Photobucket

”Mutta minä en voi enkä aio jättää Miltonia”, Rebecca lisäsi ja kääntyi selkä vasten Perryä.

”Miten niin et aio? Tai siis, totta kai voimme pitää suhteemme salassa jonkun aikaa, mutta minä tahdon julistaa koko maailmalle miten paljon minä… rakastan sinua”, Perry sanoi.

”Ei, ei Perry, mitään suhdetta ei tule”, Rebecca vastasi.

 

Photobucket

”Mitä sinä tarkoitat?” Perry sanoi asetettuaan Rebeccan eteen.

”Minä tarkoitan, että sinä ja minä emme mene ikinä yhteen. Minä rakastan Miltonia”, Rebecca selitti vaivalloisesti.

”Mutta minä rakastan sinua! Sinä et voi tehdä näin minulle! Ensin kidutat ja sitten annat toivoa ja lopulta isket puukolla sydämeen”, Perry sanoi.

 

Photobucket

”Minä en tarkoittanut tehdä niin. Olen pahoillani”, Rebecca vastasi.

”Minä tiedän, että sinä rakastat minua”, Perry kuiskasi Rebeccan korvaan ja siveli tämän kättä. ”Minä tunnen sen. Sinä et voi antaa Miltonin olla meidän onnemme tiellä vain siksi, koska uskot olevasi hänelle jotenkin velkaa, koska hän osti teille yhteisen talon.”

”Asia ei ole niin kuin sinä luulet. Minä rakastan Miltonia. Ja minusta olisi parempi, jos sinä ja minä pysyisimme toisistamme erossa jonkun aikaa. Antaisimme myrskyn laantua”, Rebecca henkäisi vastaukseksi.

 

Photobucket

”Sitä paitsi, sinulla on vaimo ja lapsi”, Rebecca lisäsi.

”Minä olen valmis jättämään Audreyn sinun takiasi. Olen valmis tekemään mitä vain!” Perry puolusteli.

”Minusta on häpeällistä etsiä uutta seuraa, kun on vielä naimisissa. Lisäksi, minä en tahdo olla mikään perheenrikkoja. Ihastukset tulevat ja menevät”, Rebecca sanoi.

”Sinä ajattelet liikaa muita”, Perry vastasi.

 

Photobucket

”Ja sinä et ajattele ketään muuta kuin itseäsi. Milton tietää, että sinulla on jotain tunteita minua kohtaan. Ja hän tietää, että me melkein suudeltiin. Jos sinulla on vähänkin järkeä päässä, niin sinä palaat takaisin Audreyn ja Jodien luo ja kuvittelet, ettei mitään ole tapahtunut. Sillä jos Milton saa tietää, että sinä edes kävit täällä… No, hän ei varmasti salaa enää mitään siskoltaan”, Rebecca sanoi totisena.

”Becky, sinä varma kuvittelet, että tuo kaikki saisi minut muuttamaan mieltäni sinusta. Mutta minä rakastan sinua, ihan oikeasti. Ja minä en aio luopua taistelusta, ennen kuin sinä olet minun”, Perry sanoi ohittaen kaiken, mitä Rebecca oli sanonut.


Photobucket ”Minä en hämäänny sinun kauniista sanoistasi”, Rebecca sanoi ja kääntyi lähteäkseen pois huoneesta. ”Löydät varmaan itsekin ulos.”

”Bex…” Perry sanoi maanittelevalla äänellä.

”Älä turhaan soittele”, Rebecca sanoi ja jatkoi kylmästi matkaansa.

 

Photobucket

Rebecca meni rappuset ylös ja suuntasi hänen ja Miltonin makuuhuoneeseen. Vihdoin hän kuuli, kuinka ulko-ovi paiskattiin kiinni. Rebecca puhkesi kyyneliin ja hän rojahti sängylle. Perryn torjuminen oli ollut rankempaa kuin hän oli kuvitellut. Rebecca teki vakaan päätöksen siitä, ettei ikinä miettisi, olisiko hän onnellisempi Perryn kanssa. Hän oli tehnyt valintansa. Nyt hänen täytyi elää sen kanssa.

 

Photobucket

Rebecca jäi siihen makaamaan ja tuijottamaan lasikattoa. Pisarat ropisivat lasiin samaan tahtiin kuin Rebecca kyynelehti: rajusti ja loputtomasti. Hän oli tavallaan helpottunut ja tavallaan poissa tolaltaan. Lopulta Rebecca nukahti sateen rauhoittavaan ääneen.

 

---------------------------------------------------------------------

 

Rebeccan isän Bertilin ja tämän vaimon Heatherin talo.

 

Photobucket Photobucket

 Alkusyksystä, kun Rebecca ja Milton olivat seurustelleet noin vuoden, Rebecca vihdoin esitteli miehen isälleen. Bertil mieltyi vävyehdokkaaseensa paljon. Myös Bertilin vaimo Heather piti Miltonista.

”Me olemme kyllä odottaneet sinun tapaamistasi jo kauan”, Heather sanoi miellyttävällä äänellä.

Rebeccaa huvitti Heatherin vetämä anopin rooli, sillä Rebecca ja Heather eivät olleet kovinkaan lämpimissä väleissä.

”Ilo on kokonaan minun puolellani”, Milton sanoi kohteliaasti.

 

Photobucket

Bertil yritti ensin esittää ikävää appiukkoa, mutta hän suorastaan ihastui Miltonin sulavaan olemukseen.

”Itse asiassa me olemme odottaneet edes jonkun Rebeccan poikaystävän tapaamista jo vuosikaudet. Sinä taidat olla ensimmäinen, joka on päässyt tämän pöydän ääreen istumaan”, Bertil tuumi ääneen.

Rebeccaa nolotti isänsä käytös. Vielä ikävämpää oli, kun Bertil alkoi kysellä lastenlasten perään. Eikä hän ollut ainoa.

 

Photobucket

Syksyn kuluessa Rebeccan oli vihdoin hyväksyttävä äitinsä kutsu tulla käymään Miltonin kanssa. Vaikka Rebecca ja Milton asuivat lähempänä Beatricea kuin Bertiliä, Rebecca oli vältellyt äitinsä tapaamista. Hän ei ollut vieläkään antanut kokonaan anteeksi äitinsä käytöstä Bethanyn, Rebeccan siskon, kuoleman jälkeen. Beatrice ei ollut tehnyt mitään erityisen kamalaa, mutta hän oli muun muassa syyttänyt Rebeccaa siitä, että tämä viihtyi isänsä luona Beatricen ja Bertilin eron jälkeen.

 

Photobucket

”Äiti, tässä on Milton Brooks”, Rebecca esitteli.

”Hauska tavata, Milton”, Beatrice sanoi maireasti.

”Kuin myös”, Milton vastasi.

Rebecca koki tilanteen jo valmiiksi ahdistavaksi.

 

Photobucket

Ilta meni kuitenkin paremmin kuin Rebecca oli pelännyt. Beatrice vaikutti oikeasti onnelliselta siitä, että Rebecca ja Milton olivat tulleet käymään. Hän oli lähes jatkuvasti äänessä, mutta toisaalta kyseli paljon kysymyksiä Miltonista, lähtien hänen työstään ja harrastuksistaan ja lopulta päätyen Brooksien suvun vaiheisiin. 

 

Photobucket

Yhtä kysymystä Rebecca ei kuitenkaan päässyt karkuun.

”Te varmaan kaipailette jo pienten jalkojen töminää, eikö vain?” Beatrice kysyi muka puolivahingossa.

Rebecca ei koskaan tiennyt, mitä siihen sanoa. Hän ja Milton eivät olleet keskustelleet lasten hankkimisesta, sillä se ei ainakaan Rebeccan mielestä ollut lainkaan ajankohtaista.

”No aika näyttää”, Rebecca sanoi nopeasti.

Milton nyökkäsi, ehkä jopa liian innokkaasti.

 

Photobucket

”Kai sinä olet jo lopettanut tupakoinnin?” Beatrice painosti.

”Becky on onnistunut vähentämään tosi paljon”, Milton sanoi ylpeästi.

”Ja miten se tähän liittyy?” Rebecca kysyi heti puolustuskannalla.

 

Photobucket

”No tupakointi voi aiheuttaa lapsettomuutta, totta kai”, Beatrice vastasi.

Rebecca oli sanomaisillaan takaisin, mutta Beatrice ehätti jatkaa.

”Minulla on itse asiassa vauvakirja siltä ajalta kun sinä ja… sinä olit lapsi. Se oli todella hyödyksi, kun isäsi oli työmatkoilla joka toinen viikko. Minäpä käyn hakemassa sen teille, siellä on hyviä vinkkejä hedelmällisyyden lisäämiseen.”

 

Photobucket

Se, ettei Beatrice maininnut kuolleen tyttärensä Bethanyn nimeä tuntui kaikuvan olohuoneessa. Rebeccaa myös ärsytti se, että hänen äitinsä tukeutui valheeseen ja väitti, että Bertil olisi ollut joka toinen viikko työmatkoilla. Kaikille oli selvää, että oikeasti Berti oli ollut Heatherin luona viettämässä toista, salaista elämäänsä. Rebecca kuitenkin yritti olla palaamatta nuoruudenaikaiseen rooliinsa, jolloin hän oli haastanut jatkuvasti riitaa perheenjäsenilleen.

 

Photobucket

”Tässä tämä on. Se on vielä uudenveroinen. Annan tämän mielelläni teille”, Beatrice sanoi, kun hän palasi olohuoneeseen.

 

Photobucket

”Miten huomaavaista”, Rebecca sanoi ja nousi rivakasti ylös. ”Minä ja Milton taidamme jo tästä lähteä kohti kotia. Kello alkaa olla paljon.”

”Nytkö jo? Mutta tehän voitte jäädä yöksi, jos haluatte! Sinun vanha huoneesi on edelleen siinä kunnossa kuin sinä sen jätit”, Beatrice sanoi pettyneenä.

”Kiitos, mutta ehkä jokin toinen kerta”, Rebecca sanoi, ja tunsi pienen omantunnonpistoksen hylätessään äitinsä tyhjään asuntoon.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anteeksi, jos tässä(kin) osassa on paljon turhaa toistoa. Kirjoitan nämä osat aina pätkissä, mikä tarkoittaa sitä, että unohdan kaiken, mitä olen aikaisemmin kirjoittanut. Tahtoisin mielipiteenne siitä, että onko hyvä, että kaikki tapahtumapaikat (ts. rakennukset) on kuvattu ulkoapäin ja laitettu tähän tarinaan ns. luomaan tapahtumille ympäristö? Tai siis tässäkin osassa on kuvattu jokainen rakennus, jossa jotain tapahtuu. Vaikea selittää :D. En ole huomannut monen muun kirjoittajan tekevän niin, joten mietin, että onko se teistä jotenkin ärsyttävää. No toivottavasti viitsitte kommentoida :).