Ooh, sain tehtyä uuden osan yllättävän nopeasti! Varoitan teitä jo valmiiksi, osassa esiintyvät paikannimet menevät herkästi sekaisin, eikä niillä ole oikeastaan mitään väliä :). Osa saattaa olla myös hieman sekava, anteeksi :D.

 

 

Photobucket

Alettuaan seurustella Bertilin kanssa, Beatrice tunsi löytäneensä tasapainon itsensä ja muiden välillä. Katkeruus hänen entistä poikaystäväänsä Elliotia kohtaan alkoi hälvetä, vaikkei hän vielä voinut sanoa antaneensa miehelle anteeksi. Bertil ja Beatrice olivat hyvin läheisiä ja rakastivat toistensa seuraa, mutta Beatrice oli oppinut antamaan aikaansa myös kahdelle parhaalle ystävälleen, Lottielle ja Hettylle.
 

Photobucket

Kun he olivat olleet yhdessä lähes vuoden, Bertil vei Beatricen lomamatkalle hurmaavaan pieneen kylään toiselle puolelle maata. Bertil selitti asuneensa siellä yhtenä lapsuutensa kesistä. He majoittuivat pieneen majataloon keskelle kylän keskustaa, aivan suuren kirkon viereen. Beatrice oli haltioissaan. Vaikka pienestä kylästä löytyi kaikki nykyajan mukavuudet, kylä tuntui silti pysähtyneen aivan erilaiseen aikakauteen.
 

Photobucket

He kävivät päivittäin majatalon vieressä sijaitsevassa kahvilassa, josta sai ostettua myös tuoretta leipää. Illalla kahvila muuntui tunnelmalliseksi ravintolaksi, jonka kokki loihti mitä erilaisimpia aterioita. Ruokalista muuttui kokin mielen mukaan, joten jokainen ilta oli aivan yhtä jännittävä. Beatrice, joka oli tottunut vihaamaan yllätyksiä, huomasi ihmeekseen, että odottamaton vaihtelu oli mukavaa.
 

Photobucket

Bertil puolestaan huomasi, kuinka mukavaa vaihtelun puuttuminen ja vakiintuminen olivat. Hänellä ei ollut ollut irtosuhteita Beatricen ja hänen ensitreffien jälkeen. Silti hän ei ollut jättänyt kaikkia tyttöystäviään: Heather oli yhä kuvioissa. Heather ei tiennyt, että Bertil oli jättänyt kaikki entiset heilansa. Hän myös luuli olevansa ainoa vakituinen nainen Bertilin elämässä. Bertil tiesi, että hänen oli pakko puhua Heatherin kanssa, kunhan hän ja Beatrice palaisivat lemmenlomaltaan.
 

Photobucket

Molemmat olivat kuitenkin hämillään siitä, miten onnellisia he olivat. Beatrice tunsi samaa turvallisuuden tunnetta kuin Elliotin kanssa, mutta jotenkin vielä enemmän. Bertil oli samoilla linjoilla. Heather oli aina yhtä vaarallinen ja arvaamaton, mutta hän oli jo hieman kyllästynyt leikkimään kissaa ja hiirtä. Beatrice oli sen sijaan rauhallinen ja helppoa seuraa. Sanoja ei tarvinnut miettiä yhtä tarkkaan kuin Heatherin kanssa.
 

Photobucket

Viimeisenä iltana Bertil kuiskasi hiljaa Beatricen korvaan sanat, joita tämä oli niin kauan odottanut.
”Minä rakastan sinua.”
”Minäkin sinua”, Beatrice henkäisi takaisin hyvin hiljaa.
He suutelivat tähtitaivaan ja katulamppujen alla, mutta sisällään Beatrice tunsi pelkkää auringonvaloa.
 

Photobucket

Kotiinpaluu ei olisi ollut niin epämukavaa, jos Bertilin ei olisi täytynyt puhua vakavasti Heatherin kanssa. Bertilille ei ollut tapana jännittää epämiellyttäviä tilanteita, mutta nyt hän ei voinut tehdä muuta kuin istua paikallaan ja odottaa.
 

Photobucket

Heather tuli sisään omilla avaimillaan. Bertil nousi ylös.
”Minä en yksinkertaisesti ymmärrä. Sinä vain katoat viikoksi, sanomatta sanaakaan”, Heather tervehti. ”Et vastaa puheluihin, et käy kotona. Ja aivan yhtäkkiä sinä vain soitat ja ilmoitat ’haluavasi puhua’!”
”Ehkä sinun pitäisi istua alas, Heather. Minä selitän kaiken”, Bertil naurahti.
 

Photobucket

”Ainoa selitys, jonka aion niellä, on se, että sinä olet ollut sairaalassa haimavian takia”, Heather ilmoitti, mutta hänen ilmeensä oli hieman pehmennyt.
”Muistathan sinä Beatricen?” Bertil kysyi.
 

Photobucket

”Beatrice?” Heather kysyi ja rypisti hivenen muuten niin täydellisiä kulmiaan.
”Sellainen lyhyehkö blondi, laineikkaat hiukset, hoikka” Bertil selitti nopeasti.
”Ah, hän. Hupsu tyttönen jolla on huono vaatemaku.”
 

Photobucket

”No… minä olen tavallaan valehdellut sinulle. Tai siis tämän… vuoden aikana en ole oikeastaan tapaillut useita naisia sinun lisäksesi. Oikeastaan vain yhtä”, Bertil sanoi.
”Tätä Beatricea, niinkö?” Heather sanoi halveksivasti.
”Niin. Ja minä… en aio enää tapailla muita”, Bertil sanoi.
 

Photobucket

”Aiotko sinä jättää minut?” Heather kysyi täysin järkyttyneenä.
Bertil ei ollut koskaan nähnyt häntä sellaisena. Herkkänä. Haavoittuvaisena. Ihmisenä. Hän oli aina nähnyt Heatherin yli-itsevarma, ihmisenä ilman vikoja.
 
 

Photobucket

Bertil ei voinut itselleen mitään. Hän otti Heatherin käden omaansa. Aivan yllättäen Heather näytti hänen silmissään kauniimmalta kuin koskaan aikaisemmin. Hänen täytyi silti olla rehellinen.
”Se oli minun aikomukseni. Mutta…” Bertil aloitti. ”Mutta sinä… juuri nyt… En tiedä. Sinä näytät suloisemmalta kuin ennen. Niin upealta. En tiedä, kestäisinkö eroa sinusta.”
 

Photobucket

Bertil nousi ylös ja otti Heatherin syliinsä. Heather tuntui niin pieneltä hänen käsivarsillaan. Niin hennolta.
”Mitäs sanot, jos… jos sinä ja minä olisimme vielä yhdessä? Mutta minä jatkaisin yhä suhdettani Beatricen kanssa? Seksitautien vaara häviäisi kokonaan”, Bertil naurahti. ”Tämä olisi sinun ja minun salaisuus.”
 

Photobucket

”Hyvä on. Mutta minä vaadin, että sinä viet minutkin viikoksi jonnekin, etkä vain vietä aikaa typerän lumpun kanssa”, Heather sanoi hivenen loukkaantuneella äänellä.
 

Photobucket Photobucket

Kun suhde Heatherin ja Bertilin välillä syveni aivan eri tavalla, Bertilistä alkoi yhä enemmän tuntua siltä, että hän petti molempia tyttöystävistään. Aina ollessaan erossa toisesta, hän oli varma, että hän tahtoi erota toisesta. Mutta tavatessaan jälleen toisen, tunteet muuttuivat aivan päinvastaisiksi. Toisaalta hän tunsi olevansa onnekkain mies koko maailmassa, toisaalta häntä ahdisti valinnan vaikeus.
---------------------------------------------
 

Photobucket

Ne olivat myöhässä. Lomamatkasta oli kulunut muutama kuukausi, ja ne olivat myöhässä suunnilleen saman verran. Beatrice ei olisi mennyt ostamaan testiä, jos Hetty ei olisi pakottanut. Aikaisemmin ne olivat olleet hyvin täsmälliset, mutta Beatrice ei heti huolestunut. Hän oli ollut valmis odottamaan vielä hetken aikaan. Mutta pahoinvoinnin alettua hän alkoi pelätä. Nyt ei ollut oikea aika lapselle.
 

Photobucket

Testin tulosten odotus oli aivan hirveää. Hän tiesi Hettyn ja Lottien seisovan oven takana, mikä ei varsinaisesti tehnyt odotuksesta yhtään sen helpompaa. Mitä hän tekisi, jos hän olisikin raskaana? Hän oli seurustellut Bertilin kanssa vasta vähän päälle vuoden. He eivät olleet edes puhuneet lapsista tai yhteen muutosta. Kummankaan asunnossa ei ollut tilaa vauvalle. Lisäksi Beatrice oli juuri saanut itselleen viran, ja hänen oppilaansa olivat aivan ihania.
 

Photobucket

 
Totta kai Beatrice oli aina halunnut lapsia. Hän kaipasi samaa unelmaa kuin moni muukin: tilavaa asuntoa esikaupunkialueelta, kahta lasta ja kultaista noutajaa. Aika oli vain väärä. Täydellisen väärä. Häntä huolestutti se, että Bertil saattaisi pelästyä ja perääntyä. Yksinhuoltajana olo ei houkutellut Beatricea laisinkaan. Silti, jos hän olisi raskaana, hän pitäisi lapsen. Beatrice vilkaisi kelloaan. Oli aika.
 

Photobucket

Hän astui ulos kylpyhuoneesta tietämättä, mitä tuntea. Hänen ystävänsä istuivat pöydän ääressä, eivätkä heti huomanneet häntä. Hän vain seisoi siinä ja katseli ystäviään. Lopulta Lottie nosti katseensa lempeästi Beatriceen. Hän köhäisi.
”No?”

Photobucket

Beatrice ei tiennyt mitä sanoa.
 
Hän oli hiljaa tovin.
”Se oli positiivinen. Testi oli positiivinen”, hän kuiskasi. ”Minusta tulee äiti! Minä saan lapsen. Voi hyvänen aika!”
Beatrice huomasi kyyneleet kasvoillaan, muttei ollut varma, itkikö hän surusta. Hänestä tulisi äiti. Hän saisi oman pienen lapsen. Suloisen ja punaposkisen. Mielikuvat tulevaisuudesta kiisivät hänen silmiensä edessä.
 

Photobucket

Molemmat ystävät nousivat tuoleistaan salamannopeasti ylös ja riensivät nyyhkyttävän Beatricen luo.
”Älä huoli, kulta”, Lottie sanoi ja kietoi kätensä Beatricen ympärille.
”Me tuemme sinua kaikessa”, Hetty vakuutteli.
”E-en m-m-m-minä h-h-huolehdikaan”, Beatrice änkytti itkunsa keskellä. ”M-m-minustahan tulee ä-ä-äiti!”
------------
 

Photobucket

Beatrice tiesi, että hänen olisi parempi mennä puhumaan Bertilin kanssa, mutta hän ei uskaltanut. Hän teki testin varmuudeksi toisenkin kerran, mutta senkin osoittauduttua positiiviseksi Beatrice päätti lähteä tapaamaan äitiään. Hän tahtoi tietää, miten hänen isänsä oli suhtautunut äitinsä raskauteen. Hän kaipasi äidillistä tukea.
 

Photobucket

Hän oli pukeutunut äidiltään saamaan jakkupukuun, täytyihän hänen näyttää, että karmea vaatekokonaisuus oli hyvässä käytössä. Beatrice toivoi tämän eleen sulattavan Leenin sydäntä sen verran, ettei hän suuttuisi Beatricen raskaudesta. Beatrice tiesi olevansa aikuinen nainen, mutta hän ei ollut varma, miten äiti suhtautuisi avioliiton ulkopuoliseen raskauteen. Äidin hyväksyntä oli kaikesta huolimatta hyvin tärkeää Beatricelle, vaikkeivät he olleet pitäneet paljoa yhteyttä Oliverin kuoleman jälkeen.
 

Photobucket

Beatrice koputti hiljaa, ja Leeni tuli lähes välittömästi avaamaan. Oli selvää, että Oliverin kuoleman ja eläkkeelle jäämisen takia Leeni oli hieman yksinäinen, ja siitä syystä hän tervehti tytärtään erittäin innokkaasti.
”Kylläpä sinä näytät niin sievältä! Olin kovin yllättynyt kuullessani sinun tulevan kylään jo tänään. Mutta tule toki peremmälle”, Leeni sanoi.
 

Photobucket

Leeni johdatti Beatricen vanhaan tuttuun olohuoneeseen. He istahtivat alas.
”Mitä sinulle ja Bertilille kuuluu? Onhan kaikki hyvin?” Leeni kysyi äidillisesti.
”Kaikki on oikein hyvin. Tai oikeastaan…”, Beatrice oli suunnitellut hoitavansa small-talkin pois alta ensin ja vasta sitten kertoa lapsesta, mutta toisaalta…
”Kyllä sinä voit minulle kertoa, jos jotain on tapahtunut”, Leeni sanoi hieman huolestuneena.
 

Photobucket

”Minun piti vain kysyä, että… miten isä reagoi, kun kerroit, että olit raskaana?” Beatrice kysyi.
Toiveikas pilkahdus Leenin silmäkulmassa ei jäänyt häneltä huomaamatta. Leeni yritti selkeästi pitää tunteensa piilossa, ja alkoi ripeästi selittää.
”Isäsi oli erittäin innoissaan. Olimme juuri aloittelemassa remonttia vanhassa kotitalossamme, joten hän huolestui heti sinun turvallisuudestasi. Sellainen hän oli aina, te tytöt olitte hänen silmäteriään. Mutta miksi tällainen kysymys?”
 

Photobucket

Beatrice hengitti syvään. Tilanne hänen vanhempiensa välillä oli ollut aivan erilainen kuin tilanne hänen ja Bertilin välillä. Leeni ja Oliver olivat asuneet yhdessä ja he olivat ehtineet naimisiinkin ennen lapsen saantia.
”Minä en ole kertonut vielä Bertilille. En voi väittää, että olisin suunnitellut jotain tällaista. Tein kaksi testiä, varmuuden vuoksi, ja ne molemmat näyttivät positiivista.”
 

Photobucket

 
”Tarkoitatko sinä, että minusta tulee isoäiti?!” Leeni sanoi erittäin innoissaan.
Beatrice oli helpottunut äitinsä reaktiosta. Hän saattoi vain toivoa, että Bertil olisi asiasta yhtä innoissaan.
”Mikään ei ole vielä varmaa. En ole käynyt edes lääkärissä. En oikein tiedä, miten minun kuuluisi toimia ja minne minun pitäisi soittaa ja niin edelleen”, Beatrice selitti.
 

Photobucket

Leeni nousi ylös ja halasi tytärtään.
”Kaikki menee hyvin. Usko pois, pikkuinen. Minä voin auttaa sinua. Voit aina turvautua äitiisi. Minä voin vaikka tulla kanssasi lääkäriin, jos tahdot. Mutta sitä ennen sinun pitäisi puhua Bertilin kanssa. Teillä kahdella on suuria päätöksiä edessä, esimerkiksi asuntoon liittyen.”
Beatrice ei tahtonut mennä ajatuksissaan ihan niin pitkälle. Riitti, että hän saisi kerrottua raskaudestaan Bertilille.
 

Photobucket

”Bertil ottaa asian hyvin, älä huolehdi”, Leeni sanoi kuin lukien tyttärensä ajatukset. ”En usko, että hän on sellainen mies, joka suuttuisi raskauden takia.”
Beatricen teki mieli mainita, että Leeni tuskin tunsi Bertiliä ja että he olivat tavanneet vain muutaman kerran, mutta hän toivoi, että Leeni oli oikeassa.
 

Photobucket

Beatrice päätti kotiin päästyään ottaa itseään niskasta kiinni. Hän näppäili Bertilin puhelinnumeron ja muutaman kymmenen sekunnin kuluttua mies vastasi.
”Hei Bertil! Voisinko tulla sinun luoksesi tänä iltana? Minulla on sinulle asiaa”, Beatrice sanoi ja yritti olla kuulostamatta liian dramaattiselta.
”Onko kaikki kunnossa?” Bertil sanoi vaistottuaan Beatricen oudon käytöksen.
”Kaikki on kunnossa. Minä vain tahdon puhua”, Beatrice vastasi.
 

Photobucket

Illalla Beatrice otti bussin ja matkasi Bertilin asunnolle. He suutelivat tervehdykseksi.
”Sinä olet hieman kireä. Onko kaikki kunnossa?” Bertil kysyi hellästi.
Beatricea oli jännittänyt kertoa Leenille raskaudestaan, mutta nyt häntä jännitti moninkertaisesti enemmän.
”Istutaan alas”, Beatrice sanoi pitkittääkseen aikaa.
 

Photobucket

Bertil pelästyi. Keskustelun kulku alkoi vaikuttaa ikävästi samanlaiselta kuin keskustelu muutama kuukausi sitten Heatherin kanssa. Ja silloin Bertilin tarkoitus oli jättää Heather. Ehkä Beatrice oli saanut selville Heatherista?
”Bertil, minä… Muistatko, kun olimme viikon siellä hurmaavassa pienessä kylässä? Ja sitten ensimmäisenä iltana huomasimme unohtaneemme ehkäisyvälineet kotiin ja kaupat olivat kiinni, joten päätimme ostaa niitä vasta myöhemmin” Beatrice sanoi.
”Tuota, muistanhan minä”, Bertil vastasi ymmällään.
”Onneksi olkoon”, Beatrice sanoi vältellen sanoja ”raskaus”, ”lapsi” ja ”isä”.
 

Photobucket

”Siis… tarkoitatko sinä, että sinä olet raskaana?” Bertil sanoi varmistaakseen päätelmänsä.
”Raskaustestin mukaan kyllä. Mutten ole käynyt vielä lääkärissä”, Beatrice sanoi, ja hetken hiljaisuuden jälkeen hän jatkoi. ”Mitä sinä ajattelet?”
”Minä ajattelen, että… että meidän pitää alkaa etsiä isompaa asuntoa”, Bertil sanoi.
Beatrice henkäisi huojentuneena ja nousi ylös.
 

Photobucket

”Sinä et siis ole suuttunut? Tai aio jättää minua? Minä kyllä ymmärrän, että sinua pelottaa. Minuakin pelottaa! Mutta minä tahdon pitää lapsen. Ja totta kai toivon, että sinä tahdot pysyä meidän elämässämme. Mikään ei ole tietenkään vielä varmaa”, Beatrice sanoi ja mietti, miten hassulta tuntui ajatella, että hänen sisällään kasvoi ihminen.
 

Photobucket

”Minähän rakastan sinua, Beatrice! Ja myös pikkuihmistä sisälläsi”, Bertil vakuutteli.
”Miten hassua ajatella… meistä tulee oikea perhe!” Beatrice nauroi.
”Niinpä! Heti huomenna minä vien sinut lääkäriin. Ja sitten aloitetaan kodinmetsästys!” Bertil julisti innoissaan.
 

Photobucket

Beatrice lähti lähes heti, ja Bertil jäi yksin seisomaan asuntoonsa. Ajatus isyydestä oli upea ja pelottava samaan aikaan, eikä Bertil tiennyt miten päin olla. Hänestä tulisi isä! Samassa tuli hänen sisällään sammui. Isyys tarkoitti myös luopumista Heatherista. Kun Bertil ja Beatrice asuisivat saman katon alla, pienille tapaamisille ei ollut mahdollisuutta. Pärjäisikö hän ilman Heatheria?
 

Photobucket

Heather tuskin muutenkaan hyväksyisi suhdetta, koska sen jälkeen Heather muuttuisi perheellisen miehen rakastajattareksi. Bertil tiesi, että Heather nautti enemmän tyttöystävän tittelistä, niin hän oli itse sanonut. Sitten Bertil keksi täydellisen suunnitelman. Suunnitelman, jonka avulla hän voisi pitää molemmat tyttöystävät.
 

Photobucket

Seuraavana aamuna Bertil haki Beatricen tämän kotoa ja he suuntasivat kohti sairaalaa. Beatrice oli edellisenä iltana varannut ajan, ja molemmat olivat todella jännittyneitä. Matka oli kulunut hiljaisuudessa. Beatrice ei ollut koskaan pitänyt lääkäreistä, joten hän oli todella onnellinen siitä, että Bertil oli tullut hänen mukaansa.
 

Photobucket

Beatrice kävi tiskillä ilmoittautumassa, ja hoitaja kertoi tohtori Hollberryn ottavan hänet vastaan aivan pian. Bertil oli sillä välin istahtanut alas odotushuoneen keskellä olevan pöydän ääreen. Hänen edessään vaikutti olevan miljoonittain esitteitä ja papereita, joista jokaista koristi vauvan tai lapsen pää.
 

Photobucket

Bertil jäi odottamaan käytävälle ja Beatrice astui sisälle toimistoon. Häntä helpotti tietää, että oven ulkopuolella oli hänestä välittävä ihminen. Hänellä oli kuitenkin hieman huono olo, eikä Beatrice ollut varma, johtuiko se mahdollisesta raskaudesta vai yksinkertaisesti sairaalan hajusta.
 

Photobucket

”Te olette neiti Brennan?” naislääkäri kysyi ja Beatrice nyökkäsi. ”Minä olen tohtori Hollberry.”
”Hauska tutustua”, Beatrice vastasi hermostuneesti.
”Ei tarvitse jännittää. Tämä on hyvin yksinkertainen juttu, ei neuloja tai piikkejä”, tohtori Hollberry hymyili.
 

Photobucket

Puoli tuntia myöhemmin Beatrice astui ulos huoneesta. Bertil nousi välittömästi ylös ja Beatrice juoksi miehen syliin.
”Tohtori Hollberry kertoi, minä olen raskaana”, Beatrice sanoi.
Bertil ei sanonut mitään, halasi Beatricea vain tiukemmin. 
 

Photobucket

”Eikä se ollut ainoa uutinen. Bertil, heitä tulee kaksi”, Beatrice sanoi ja melkein itki. ”Heitä tulee kaksi, kaksi pientä vauvaa. Meidän pientä lasta.”
Jos he eivät olisi olleet sairaalassa, Bertil olisi varmaan karjunut ilosta. Hänestä tuntui aivan käsittämättömältä. Sen sijaan hän suuteli Beatricea ja lupautui tarjoamaan kahvit.
 

Photobucket

Bertil lupautui etsimään heille asuntoa. Beatrice sai sanoa, millaisen hän haluaa, mutta Bertil vaati saada etsiä sitä yksin. Hänen täytyi saada talo toisesta kaupungista, mutta kuitenkin melko läheltä heidän nykyistä kotikaupunkiaan. Hän tiesi, ettei Beatrice pitäisi ajatuksesta, sillä hänen työnsä oli täällä. Bertilin suunnitelma kuitenkin vaati toiseen kaupunkiin muuttoa.
 

Photobucket

Beatricen raskaus alkoi hiljalleen näkyä muutaman kuukauden kuluessa. Beatrice ei tosin itse ollut varma, oliko kohoava vatsakumpu pelkästään merkki raskaudesta. Beatrice nimittäin söi. Ja paljon. Hänestä alkoi tuntua siltä, että hän oli jatkuvasti jääkaapilla. Lisäksi hän oli alkanut inhota joitakin entisiä lempiruokiaan, kuten lohta. Beatrice yritti vakuutella itselleen, että hänen täytyi syödä paljon, mutta silti hän tunsi syyllisyyttä ahmimisistaan.
 

Photobucket

Kun Beatrice oli viidennellä kuulla raskaana, Bertil jälleen kerran ilmoitti löytäneensä ”aivan ihanan ja lumoavan talon”. He olivat käyneet katsomassa lähes kymmentä erilaista taloa, mutta jokaisesta oli löytynyt jotakin, mistä Beatrice ei pitänyt. Hän rakasti vanhoja taloja suloisilla omakotitaloalueilla, ja hänestä alkoi tuntua, että Bertil oli vihdoin ymmärtänyt sen.
 

Photobucket

”Tämä talo sijaitsee Herburryssä, eli noin puolen tunnin matkan päässä Woodvillestä. Pystyisimme helposti käymään täällä töissä. Lisäksi alue on erittäin perheystävällinen, koulu on muutaman kilometrin päässä, samoin päiväkoti. Talo on rakennettu vuosisadan vaihteessa ja kaikki kalusteet kuuluvat kauppaan. Hintakin on budjettiimme sopivat. Ainoa huono puoli on koko, alakerrassa yksi makuuhuone ja yläkerrassa toinen”, Bertil selitti.
 

Photobucket

”No kai sitä voi käydä katsomassa. Alue kuulostaa hyvältä, mutta koko… No, sitä voidaan miettiä myöhemmin. Milloin esittely on?” Beatrice vastasi.
”Se on huomenna puolenpäivän aikaan. Tulenko hakemaan sinut yhdeltätoista?”
”Kuulostaa hyvältä. Nähdään silloin!”
”Minä rakastan sinua”, Bertil lisäsi nopeasti.
”Minäkin sinua”, Beatrice nauroi ja sulki puhelimen.
 

Photobucket

Beatrice todella toivoi, että tämä talo olisi se oikea. Hän halusi muuttaa ennen kaksosten syntymää uuteen kotiin, sillä muutto ei tulisi kysymykseenkään kahden vastasyntyneen kanssa. Hän malttoi tuskin odottaa yhteistä elämää Bertilin kanssa. He olivat sopineet, etteivät he menisi naimisiin ennen lasten syntymää, sillä Beatrice tahtoi näyttää hyvältä hääpuvussa ja Bertilin mielestä asialla ei ollut mitään kiirettä.
 

Photobucket

Pihassa tuoksui alkava syksy. Talo oli suloinen vanha mökki, eikä Beatrice saanut silmiään irti siitä. Piha oli hieman villiintynyt, eikä Beatrice olisi malttanut pitää käsiään erossa siitä. Hän näki itsensä kahden lapsen ympäröimänä kitkemässä kukkapenkkien rikkaruohoja.
”Mitä mieltä olet?” Bertil kysyi.
”Se on… täydellinen”, Beatrice sanoi.
 

Photobucket

Sisällä oli tupa. Se oli Beatricen ihmeeksi täynnä valoa ja valkeutta – se oli juuri sellainen, jollaisesta Beatrice oli aina haaveillut. Paikka olisi juuri sopiva neljälle. Käytyään läpi loputkin huoneet Beatrice tiesi: tämä oli se oikea. Täällä hän halusi kasvattaa lapsensa ja vanhentua Bertilin rinnalla.
--------

Photobucket

Heather oli täydellisen ymmällään.
”Sinä muutat?”
”Vain osa-aikaisesti. Osa töistäni siirrettiin Hennesvilleen. Joka toinen viikko olen täällä, sinun luonasi, neljä päivää. Loput kolme olen luvannut viettää Beatricen kanssa. Ja toisen viikon minä joudun työskentelemään Hennesvillessä.”
”Saanko minä edes valita, mitkä päivät haluan?” Heather sanoi turhautuneena.
 

Photobucket

”Itse asiassa… viikonloput ovat Beatricen”, Bertil selitti varoen.
Heather murahti vastaukseksi.
”Mutta ajattele, sinä saat neljä päivää”, Bertil yritti.
”Minusta alkaa tuntua siltä, että olen kyllästynyt jakamaan sinut”, Heather näpäytti.
 

Photobucket

”Kuule Heather, minulla oli toinenkin… ehdotus tähän muuttojuttuun liittyen”, Bertil sanoi.
”Antaa palaa”, Heather sanoi kyllästyneenä.
”Minusta olisi hienoa, jos sinä muuttaisit tänne minun asuntooni. Siten voisimme ottaa kaiken ilon irti ajastamme. Mutta jos sinä et tahdo…”, Bertil maanitteli.
 

Photobucket

”Tarkoitatko sinä sitä todella? Me asuisimme yhdessä?” Heather kysyi ja hänen ilmeensä muuttui astetta lempeämmäksi.
”Niin. Maanantaista torstaihin. Säästäisimme molemmat, kun asumiskustannuksiin ei menisi niin paljon rahaa”, Bertil sanoi, mutta Heatherin kasvojen tummuessa hän lisäsi, ”Mutta pääasia olisi luonnollisesti se, että asuisin sinun kanssasi.”
 

Photobucket

”Minä muutan mielelläni kanssasi asumaan, Bertil!” Heather hihkaisi ja suuteli miestä.
Hän oli selkeästi odottanut sitä kysymystä jo muutaman vuoden, mutta Bertilin pelimiehen tavat olivat estäneet sen mahdollisuuden.
”Pian voit alkaa tehdä muuttoa”, Bertil kuiskasi suudelmien lomasta.
----------------------------

Julmasti siirsin kaksosten syntymän seuraavaan osaan >:). Ja nyt nopea selvennys tästä muuttokuviosta (sillä se jos mikä on sekava!): Bertil muuttaa Beatricen kanssa Herburryyn, joka on Woodvillen (heidän nykyisen kotikaupungin) naapurikaupunki. Bertil väittää molemmille tyttöystävilleen joutuvansa joka toiseksi viikoksi töihin Hennesvilleen, vaikka todellisuudessa Bertilin työt ovat edelleen Woodvillessä. Joka toinen viikko Bertil asuu Heatherin kanssa neljä päivää, ja joka toisen viikon Bertil viettää Beatricen kanssa Herburryssä. Oliko tarpeeksi epäselvää? Toivottavasti.

Kertokaa edelleen mielipiteitänne Bertilistä (ja Heatherista ja miksei Beatricestakin). Kummasta Bertilin kannattaisi erota? Vai jatkaako Bertil edelleen samaan malliin? Ja parannusehdotuksia otetaan vastaan!